ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΕΡΟΤΟΝΙΝΗΣ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΛΗΨΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ. ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΕΡΟΤΟΝΙΝΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΛΗΨΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ.
Η εμφάνιση του συνδρόμου οφείλεται κατά κύριο λόγο στην υπερβολική συγκέντρωση σεροτονίνης που προκαλείται από διάφορα ψυχοφάρμακα στον εγκέφαλο του ανθρώπου. Το αποτέλεσμα είναι ότι λαμβάνοντας αυτά τα φάρμακα ανεξέλεγκτα και πολλές φορές μη έχοντας προσέξει τις αντιδράσεις φτάνει σε ένα οριακό σημείο το οποίο μπορεί να οδηγήσει και στο κακοήθες νευροληπτικό σύνδρομο που φτάνει στον θάνατο.
Ποια είναι αυτά τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξει κανείς όταν λαμβάνει χρόνια ψυχοφάρμακα. Κυρίως από γνωστικές διαταραχές όπως σύγχυση υπομανία, παραισθήσεις, ψευδαισθήσεις επιθετικότητα, πονοκέφαλο, βυθιότητα.
Διαταραχές από το αυτόνομο νευρικό σύστημα, υπερθερμία, υπέρταση, ταχυκαρδία. Διάρροια, εφίδρωση ναυτία.
Υπάρχουνε βέβαια και σωματικά συμπτώματα όπως μυοκλονίες (πεταρίσματα μυών) και έντονος τρόμος. Ο τρόμος είναι και το κυριότερο σύμπτωμα που πρέπει να προσέξουμε.
Γενικά όταν έχουμε αυτήν την εμφάνιση σε ανθρώπους που κάνουνε χρήση ψυχοφαρμάκων για πολύ καιρό πρέπει άμεσα να πάμε τον ασθενή στον ειδικό προκειμένου να λάβει χώρα μια εξέταση και σωστή εκτίμηση και αντιμετώπιση της κατάστασης.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.