ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΣ;

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΙΑ ΓΙΑΠΩΝΕΖΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑΥΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ, ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥΈνα παιδάκι 11 μήνες μετά την γέννηση του εμφάνισε έναν όγκο στην κάτω γνάθο ο οποίος είχε την προέλευση από τα ίδια καρκινικά κύτταρα που πέθανε η μητέρα του.
Η μητέρα του σημειωτέων πέθανε από λευχαιμία η οποία όμως είχε το ίδιο γενετικό υλικό της μεταφοράς των κυττάρων που παρουσιάστηκε και στο παιδί.
Έτσι αποδεικνύεται τουλάχιστον επιστημονικά για πρώτη φορά ότι υπάρχει δυνατότητα σε «διαταραγμένο» ανοσοποιητικό της μητέρας, μεταφορά των προβλημάτων και στο παιδί.
Η επιστημονική εξήγηση είναι ότι στα λευκά αιμοσφαίρια που κουβαλάνε τα αντισώματα για αυτές τις περιπτώσεις, στην περίπτωση του παιδιού κάποια καρκινική πληροφορία που είχε δοθεί από την μάνα δεν «κόλλησε» απάνω της, ξέφυγε και μεταφέρθηκε στο ταραγμένο ανοσοποιητικό του παιδιού για να προκαλέσει τον δεύτερο καρκίνο.
Η υπόθεση του κακού συντονισμού ανάγεται σε εγκεφαλική βλάβη που πιθανόν η έλλειψη ωρίμανσης του ανοσοποιητικού να φέρνει αυτή την κατάσταση.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.