ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΗ ΨΥΧΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΙΑ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ
Με την εμφάνιση των πολλαπλών ερεθισμών στον εγκέφαλο κατά την διάρκεια μιας ψυχωτικής ή σχιζοφρενικής κρίσης αυτός προσπαθεί να βάλει τα πράγματα σε μια τάξη και να μπορέσει να αρχειοθετήσει τις πληροφορίες που παίρνει σε ραγδαίο ρυθμό.
Έτσι λοιπόν κατά την διάρκεια αυτής της επεξεργασίας πολλές μικρές πληροφορίες ή τυχαίες φαντασιώσεις όπως επίσης και καθημερινοί φόβοι ή επιθυμίες και όνειρα ξαφνικά αποκτούν μια διάσταση της πραγματικότητας.
Ενώ ο εγκέφαλος βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση είναι αδύνατον πλέον για τον ασθενή να κοντρολάρει τις ιδέες του και να δει τα πράγματα κανονικά και να ακολουθήσει τους διάφορους συνδυασμούς που παρουσιάζουν τα βιώματα της ζωής του έτσι που πλέον όπως τα φαντάζεται τα βλέπει σαν αληθινά.
Βέβαια στην ταραγμένη συνδυαστική σκέψη του ασθενούς αυτό που προεξέχει είναι η σχέση του με τους γνωστούς του, φίλους του, συγγενείς του ή πρόσωπα του διαιρεμένου πολιτισμικού του κύκλου. Δηλαδή ενώ στην Αφρική κατά κύριο λόγο θα ονειρευτεί ή θα σκεφτεί την σχέση του σαν πραγματικότητα ο ασθενής με τον μάγο ή με τον αρχηγό της φυλής των Ινδιάνων ή πολύ περισσότερο με τα άγρια θηρία που είναι γύρω από αυτόν στην Ευρώπη θα φανταστεί κανένας αστυνομίες, μορφές από την θρησκεία ή εξέχοντες προσωπικότητες. Θα τις καταστήσει και ο ένας και ο άλλος αντικείμενο των φαντασιώσεων του και των ψευδαισθήσεων του και μέσω αυτού θα ζήσει την «δήθεν» πραγματικότητα της σχιζοφρένειάς του. Με αυτόν τον ρυθμό συνεχίζεται η ψύχωση μέχρι που θα τον φέρει σε ένα αδιέξοδο που πλέον είναι αναγκαίο να υπάρχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για να βγει από αυτόν τον κυκεώνα.

2 Comments:

  1. okuperro σχολίασε...
    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
    okuperro σχολίασε...
    ΕΓΩ ΟΣΟ ΗΜΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΙΣΗΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ. ΑΥΤΟ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΟΛΛΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΜΟΥ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΟΛΟ ΤΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΧΟΡΕΥΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ. ΕΒΓΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΘΥΤΕΡΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΜΟΥ. ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΤΗ ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΦΥΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΞΕΡΙΖΩΣΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΙΤΟΥΣΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ. ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΑΝΤΑΣΙΕΣ. ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΝΗΚΑΝ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΞΙΩΣΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΑΝΙΑΤΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΕΓΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΩ ΔΩΡΕΑΝ ΑΥΤΟΨΥΧΑΝΑΛΗΣΗ. ΤΗ ΒΑΦΤΙΖΕΤΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΦΡΟΝΤΙΖΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΙΑΤΗ ΜΕ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΞΕΦΥΓΑ ΝΩΡΙΣ ΑΠ' ΤΑ ΔΥΧΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΗΚΑ.
    Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ.
    ΥΓΕΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ.

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.