ΕΔΩ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
Πέρα από τις αιτίες που αναφέραμε σε άλλα κεφάλαια πάντοτε όταν υπάρχει σύγχυση η πρώτη υπόνοια είναι μια διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστήματος.
Οι νευρολογικές διαταραχές από το κεντρικό νευρικό σύστημα και οι δυσλειτουργίες που προκαλούν συγχυτικές καταστάσεις είναι πάρα πολλές και για αυτό όταν υπάρχει η υπόνοια, που υπάρχει σχεδόν πάντα πρέπει άμεσα και γρήγορα να γίνονται τουλάχιστον οι ανώδυνες και αναίμακτες για τον ασθενή εξετάσεις προκειμένου να οδηγηθούμε ίσως και σε άλλες πιο περίπλοκες.
Μια αξονική ή μαγνητική τομογραφία ένα «εκτεταμένο» εγκεφαλογράφημα, νευροφυσιολογικές εξετάσεις τύπου προκλητών δυναμικών και μια απλή ακτινογραφία κρανίου αποτελεί την ομάδα των εξετάσεων που έχουν προτεραιότητα σε αυτές τις περιπτώσεις.
Εάν εκεί βρεθεί ή δεν βρεθεί κάτι κατά εκτίμηση του κλινικού γιατρού υπάρχουνε και περαιτέρω εξετάσεις όπως είναι η βυθοσκόπηση ή οσφυονωτιαία παρακέντηση κ.λ.π.
Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αγνοούμε την διαγνωστική αυτή διαδικασία όπου έχουμε την υπόνοια διαταραχών του κεντρικού νευρικού συστήματος.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.