ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ ΒΙΟΛΟΓΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Η ΤΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.
Πράγματι οι ιοί μπορούνε να χρησιμοποιηθούν και για την παραγωγή ενέργειας π.χ. από το νερό ή μπορούν να διοχετευτούν από την ατμόσφαιρα και να απορροφήσουν το περιττό διοξείδιο του άνθρακα.
Βέβαια αυτά είναι μοντέλα επί χάρτου αλλά προσπάθειες για να συντονιστούν και μέθοδοι για να αναπτυχθούν τέτοιες προσδοκίες βρίσκονται σε εξέλιξη.
Έτσι λοιπόν και πριν 6 χρόνια περίπου Αυστραλοί βιολόγοι ψάχνοντας να βρουν έναν τρόπο διακοπής αναπαραγωγής εμβρύων σκόνταψαν πάνω στην ουσία της ιντερλευκίνης – 4 (IL – 4 ) και συγκεκριμένα στα ποντίκια όπου χρησιμοποιούσαν για πειράματα και έδωσαν αυτήν την ουσία –κυτοκίνη προκειμένου να πετύχουνε το επιθυμητό αποτέλεσμα είδανε ότι τα «θανάτωσαν» όλα.
Επαναλαμβάνοντας το πείραμα και δίνοντας αντισώματα για ιντερλευκίνη πρόσεξαν ότι αυτά τα ποντίκια που είχανε λάβει υψηλές δόσεις αντισωμάτων μπόρεσαν και γλίτωσαν το θάνατο.
Οι ίδιοι βιολόγοι πλέον πιστεύουν και αυτό μάλιστα υφίσταται εδώ και 5 χρόνια περίπου, ότι τον ιό της γρίπης των χοίρων που κυρίως βασίζεται στο τμήμα του ιού της γρίπης η τα 1Ν1, τον αποδυναμώνει ή τον ενισχύει ανάλογα η ύπαρξη της κυτοκίνης- ιντερλευκίνης – 4.
Θεωρητικά χωρίς την ιντερλευκίνη – 4 πρόκειται για έναν αθώο και ακίνδυνο ιό.
Σίγουρα υπάρχουνε και πειράματα σε εξέλιξη τα οποία υιοθετούν αυτή την άποψη. Πάντως είναι γενική παραδοχή ότι αυτό που ανεβάζει την επικινδυνότητα του ιού είναι οι μεταλλάξεις ή οι προσθήκες γενετικού υλικού στην προκειμένη, εμφάνιση ιντερλευκίνη 1 – 4 η άλλων ουσιών.
Ως εκ τούτου σκεπτόμενοι «ανάποδα» μέσω των αντισωμάτων ιντερλευκίνης πιθανόν να υπάρχει και κάποια θεραπευτική λύση.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.