ΣΤΟΝ ΦΛΟΙΟ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΟΙ ΕΡΕΘΙΣΜΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΕΚΚΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΝΤΟΠΑΜΙΝΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΩΣΗ
Ο φλοιός του εγκεφάλου μέσα στην βιολογική του εξέλιξη έχει έναν αριθμό τον λεγόμενο βιορυθμό που χρησιμοποιεί τόσο για τον ύπνο όσο και για την εγρήγορση. Η εγρήγορση το διάστημα που είναι «ξύπνιο» το άτομο και ζει την καθημερινότητα. Όταν συμβεί να σταλούνε στον εγκέφαλο ερεθίσματα που προκύπτουν από την υπερέκκριση της ντοπαμίνης σε άλλα τμήματα του εγκεφάλου και καταλήγουνε σε αυτόν τότε μοιάζει με τηλεφωνικό κέντρο που δέχεται άπειρα τηλεφωνήματα χωρίς να έχει την δυνατότητα επιλογής να καταγράψει το σπουδαίο από το μηδαμινό.
Το αποτέλεσμα αυτό είναι να έρχεται ο εγκέφαλος σε μια υπερδιέγερση καταγραφής όπου πλέον δημιουργεί μια κατάσταση «υπερεκτίμησης» του «ασήμαντου». Κατά την κατάσταση αυτή δηλαδή απλά ερεθίσματα όπως είναι το χτύπημα ενός κουδουνιού, η κόρνα ενός αυτοκινήτου, η φωνή ενός ανθρώπου, η οσμή κάποιου φαγητού καταγράφονται στον υπερθετικό βαθμό και αντιμετωπίζονται με μια υπέρμετρη διάθεση σοβαρότητας από την σημασία που έχουν. Το αποτέλεσμα είναι να προκύπτει μια γενική σύγχυση στον εγκέφαλο έτσι που να μην μπορεί να τα καταχωρήσει διαφορετικά και να λάβει για το καθένα από αυτά την σωστή απάντηση. Σε αυτό το στάδιο της σύγχυσης αρχίζει να «παράγει» λανθασμένες αντιλήψεις οι οποίες φέρνουν λανθασμένες αντιδράσεις και όλο και περισσότερο έτσι «γλιστράει » το άτομο στην σχιζοφρενική κρίση. Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορεί να κοντρολάρει τον εαυτό του και το περιβάλλον του και σταδιακά να πέφτει σε μια κατάσταση πανικού και αμόκ.

1 Comment:

  1. NIKOS σχολίασε...
    http://mariatweety.blogspot.com

    DEAR, DR. D KOUNTOURIS,

    ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ.

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.