ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΙΘΑΝΟΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΑΙΤΙΩΝ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΗ ΨΥΧΩΣΗ.
Κυρίως στην περίπτωση αυτή πρόκειται για εγκεφαλικές διαταραχές και κυρίως αλλαγές στις εγκεφαλικές ουσίες που μπορούν να συμβούν είτε κατά την διάρκεια της γέννησης ή και μετά από αυτή σαν μια περιγεννητική βλάβη ή εγκεφαλίτιδα.
Την ανίχνευση κάποιου μικρόβιου μίας τέτοιας κατάστασης μπορούμε να την διαπιστώσουμε με τα σύγχρονα τεχνικά μέσα όπως είναι η αξονική, μαγνητική η υπολογιστική μαγνητική τομογραφία ή βιοχημικές εξετάσεις.
Κατά κύριο λόγο πρόκειται για μια διάταση των εγκεφαλικών κοιλίων δηλαδή των χώρων εκείνων που περιέχουν εγκεφαλονωτιαίο υγρό.
Οπωσδήποτε η παρουσία τέτοιων στοιχείων έχει μία αρνητική επίδραση στην πορεία της νόσου προς το χειρότερο.
Σε αυτές τις περιπτώσεις η θεραπεία κρατά περισσότερο και γίνεται μονότονη για τους ασθενείς και οπωσδήποτε διόλου ευχάριστη.
Η διαταραχή της αρχιτεκτονικής και της λειτουργίας του εγκεφάλου δημιουργεί μία τέτοια κατάσταση που γενικά επιδεινώνει το άτομο και το βάζει σε μια πιο ευάλωτη θέση.
Εξετάσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς σε αυτόν τον πληθυσμό των ασθενών που έχουν αυτές τις προϋποθέσεις έδειξαν ότι σε περίπτωση που υπάρχει κληρονομική προδιάθεση για ψυχώσεις του είδους αυτού μια τυχαία γένεση, ή αλλαγή οικογενειακής κατάστασης έχει πάντοτε μια αρνητική επίδραση στην όλη εικόνα της ασθένειας.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.