ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ ALZHEIMER ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ


Η ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ALZHEIMER ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΩΔΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΓια την διάγνωση του Alzheimer προσέχουμε δύο βασικά συμπτώματα τα οποία αποτελούν και την εκδήλωση της όλης ψυχοπαθολογικής πλευράς τους.
Τα δύο συμπτώματα αυτά προκύπτουνε πρώτα από όλα από το ιστορικό το δικό του όσο και των συγγενών του καθώς επίσης και μια συστηματική νευρολογική και σωματική εξέταση. Η τελευταία μπορεί να ολοκληρωθεί και με τα συμπτώματα που θα δώσουνε κάποιες διαγνωστικές μέθοδοι ιδιαίτερης αξίας για την πιστοποίηση της νόσου του Alzheimer.
Πρώτη από αυτή είναι η εξέταση της αξονικής τομογραφίας ή αυτή της μαγνητικής τομογραφίας του εγκεφάλου.
Όπου μπορούμε ακόμη και σε τρισδιάστατη μορφή να δούμε τις ανατομικές βλάβες που προκαλεί η νόσος του Alzheimer στον εγκέφαλο. Όπως είπαμε σε αυτές ιδιαίτερα ενδιαφέρει ο όγκος και κατά συνέπεια η συρρίκνωση του εγκεφάλου καθώς επίσης η πιστοποίηση από αμυλοειδής πλάκες στον εγκέφαλο.
Μια ιδιαίτερα αξιόλογη διαγνωστική μέθοδος κυρίως για τις λειτουργικές εκπτώσεις της νόσου του Alzheimer είναι η καταγραφή του 24ωρου ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος . Στην προκειμένη περίπτωση καταγράφοντας τις συχνότητες από όλο τον εγκέφαλο και αναλύοντας τες έχουμε μια «χαρτογράφηση» του εγκεφάλου η οποία μας δίνει και την ακριβή λειτουργική εικόνα της στιγμής της καταγραφής.
Πέραν τούτου χρειάζονται πολλές φορές και αρκετές βιοχημικές και αιματολογικές εξετάσεις ή ακόμη και μια εξέταση του εγκεφαλονωτιαίου υγρού.
Όλα αυτά χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο και για διαφοροδιαγνωστικά στοιχεία δηλαδή να αποκλείσουμε την ύπαρξη μιας άλλης νόσου.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.