Ο ΚΑΛΠΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΗΡΑΤΕΙΩΝ

ΈΝΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ, ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΕΞΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟ 2050 ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΦΟΡΕΙΣ ΜΙΑΣ ΑΝΟΙΑΣ.
Εαν δεν ληφθούν τα σωστά μέτρα και δεν γίνουν οι ανάλογες ενέργειες, προβλέπεται τουλάχιστον από το χώρο έρευνας του ινστιτούτου, ότι κάθε δεύτερη γυναίκα και κάθε τρίτος άντρας θα έχουν μια χρόνια μορφή προϊούσας άνοιας, η οποία θα τους καταδυναστεύει για την υπόλοιπη ζωή τους.
Το άρθρο είναι ιδιαίτερα σκληρό και απευθύνεται σε όλο τον πληθυσμό, διότι όπως θεωρούν οι συγγραφείς του, υπάρχει ένα θέμα ταμπού σχετικά με την αρρώστια αυτή.
Με απλές υπεκφυγές του τύπου ελαφρά «ψυχικά» ασταθείς ή κάπως «ξεχασιάρης», αυτό το θέμα περιορίζεται σε αυτές τις εκφράσεις, έτσι που να νιώθουν καλά και οι συγγγενείς του ασθενούς αλλά και ο υπόλοιπος περίγυρος, χωρίς να λαμβάνονται τα ειδικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για αυτή την κατάσταση.
Υπάρχει γενικά μια εκτεταμένη αδυναμία, σύγχυση και κυρίως από ιατρικής πλευράς το τρομερό δίλλημα της εύρεσης κάποιου φαρμάκου που θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα.
Δυστυχώς, η Ιατρική μέχρι και τη στιγμή αυτή δείχνει ότι είναι αρκετά μακριά από τη λύση «φάρμακο» -κλειδί για μια τέτοια υπόθεση της άνοιας και ιδιαίτερα του Alzheimer.
Έχουν ανακοινωθεί κατά περιόδους κάποιες μικρές εξατομικευμένες, κυρίως θεραπευτικές, δυνατότητες, οι οποίες αποτελούν ένα μεγάλο δίλλημα, ιατρικά, γιατί και χρόνο χρειάζονται και ειδικά μέτρα και κυρίως απαιτείται και κάποια ιδιαίτερη οικονομική προσαρμογή.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.