Η ΆΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΦΟΒΗΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟ 20% ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΤΩΝ.
Κυρίως η φροντίδα των ασθενών με άνοια είναι πάρα πολύ πολύπλοκη και δεν περιορίζεται απλώς στο να πλένουμε, να ταΐζουμε ή να βοηθάμε στο περίπατο τους ασθενείς.
Οι διαταραχές της προσωπικότητας που είναι συνδεδεμένες με αυτή την μορφή της νόσου, απαιτούν κυρίως ένα ακραίο αίσθημα ευθύνης, υπομονής του προσώπου που παρέχει την περιποίηση και είναι για αυτό το πρόσωπο ιδιαίτερα επιβαρυντικές, τόσο χρονικά όσο και ψυχικά.
Δηλαδή, πρέπει να προετοιμαζόμαστε για μια κοινωνία ανθρώπων που ένα κομμάτι θα περιθάλψει το άλλο κομμάτι, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Μιλάμε πλέον για μια νέα μορφή, τόσο ιατρικής αλλά και κοινωνικής κατανόησης, προς τα μέλη που υποφέρουν από την άνοια όσο και από το περίγυρο αυτών, που πιθανόν είναι και στην αγωνιώδη κατάσταση να βρουν μια «φόρμα» αυτοθεραπείας, όταν θα έρθουν στη ίδια θέση.
Είναι ένα πρόβλμα που πρέπει να κυριαρχήσει πάνω από τις οικονομικές συνέπειες και διαταραχές της εποχής και να γίνει σωστή αντίληψη της έκτασης που παίρνει, προκειμένου να υπάρχει μια στοιχειώδη αντιμετώπιση μέσα σε λογικά πλαίσια.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.