ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΔΙΑΒΑΣΜΑ» ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΟΛΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΣΟ ΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΤΟΜΟΓΡΑΦΩΝ ΌΣΟ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΓΡΑΦΩΝ, ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΈΧΟΥΝ ΜΙΑ ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΝΕΥΡΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ.
Ο «αγώνας», που γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι να εντοπιστούν αλληλουχίες εγκεφαλικών και ψυχιατρικών λειτουργιών, οι οποίες να ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένα ολογράμματα αναγνώρισης, έτσι ώστε όταν επαναλαμβάνονται να μπορούν εύκολα να ανιχνεύονται χωρίς κόπο.
Με τα δείγματα αυτά, ασχολούνται ειδικοί νευρολόγοι, ψυχίατροι, νευροφυσιολόγοι, οι οποίοι κατά καιρούς συγκρίνουν τις καταστάσεις και δημιουργούν τις διαγνωστικές εκείνες προϋποθέσεις, που μπορούν ακόμη και πριν κάτι να συμβεί να μπορέσουν να τοποθετήσουν το πρόβλημα στην βάση του και πιθανόν πάνω σε αυτή τη βάση να αναπτυχθούν οι προϋποθέσεις μιας θεραπευτικής αγωγής.
Μιλάμε για ένα τελείως καινούργιο τρόπο διαγνωστικής διαδικασίας, άρα και θεραπευτικών δυνατοτήτων που δίνει ένα τεράστιο προνόμιο στις νευροψυχιατρικές διαγνώσεις και εφαρμογές, δηλαδή αυτό του χρόνου.
Έτσι λοιπόν, οι σύγχρονες νευροεπιστήμες έχουν συντμήσει κατά πολύ το χρόνο της διάγνωσης, άρα και της χορήγησης θεραπείας και κερδίζουν ένα ουσιαστικό προβάδισμα σε ότι αφορά την αντιμετώπιση κάθε νευροψυχιατρικής νόσου.
Ειδικά εργαστήρια που υπάρχουν σε αφθονία, αυτό τον καιρό σε Ευρώπη και Αμερική, μπορούν να ασχοληθούν με το θέμα, και να δώσουν λύσεις εμπεριστατωμένες σε μεγάλο και προχωρημένο βαθμό, που μέχρι τώρα ήταν και στην κυριολεξία αδιανόητες.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.