ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΒΑΣΙΑ

Η ΟΛΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΒΑΣΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΩΣΤΑ Η ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ.
Πρόκειται για δύο χαρακτηριστικά συμπτώματα από διάφορες νευρολογικές ασθένειες κυρίως όπως είναι το πάρκινσον, διαταραχές της παρεγκεφαλίδας η μια φλεγμονώδης νόσος του περιφερικού νευρικού συστήματος που λέγεται Γκουλιάμ μπαρε.
Χαρακτηρίζει την πλήρη ανικανότητα να σταθούνε με κλειστά ή ανοιχτά πόδια οι ασθενείς όρθιοι ή και όταν περπατούν να κρατούν την ισορροπία τους χωρίς να συγκρατούνται από κάτι.
Η εμφάνιση της αστάθειας και της αβασίας περιλαμβάνεται επίσης και σε πολλές ψυχιατρικές διαταραχές όπου κυρίως βασίζονται και σε φοβίες και σε πανικούς.
Χαρακτηριστικοί είναι τότε και οι όροι που δίνονται σαν στασοφοβία, βασοφοβία ή στασοβασοφοβία. Δηλαδή στην σύνθεση των δύο λέξεων προστίθεται και ο όρος φοβία για να δείξει την ψυχική αιτιολογία που υπάρχει πίσω από το φαινόμενο.
Και στις δύο όμως αυτές περιπτώσεις ο διαχωρισμός του οργανικού ας πούμε από την ψυχική διαταραχή είναι εύκολο από έναν έμπειρο νευρολόγο.
Μπορεί η συμπτωματολογία να αρχίσει σιγά-σιγά ή και με απότομο τρόπο. Και στις δύο περιπτώσεις ο τραυματισμός του ασθενούς σε ψυχικό εγκεφαλικό επίπεδο είναι βαρύς και για αυτό πρέπει να γίνει άμεσα μια διάγνωση και μετά η θεραπεία.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.