ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ – ΓΗΡΑΣ : ΓΙΑΤΙ ΓΕΡΝΑΜΕ

ΓΗΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΓΗΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ.
Το γήρας είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Αντίθετα το αντιγήρας δηλαδή η προσπάθεια να μειώσουμε το φυσιολογικό δεν είναι πάντοτε απόλυτα ταιριαστό με ιατρικές δεοντολογίες και κυρίως με την λειτουργία της φύσης.
Θα το καταλάβουμε αυτό απλά από το γεγονός ότι αυτά που παράγονται γρήγορα είναι τα έμβρυα, λιγότερο γρήγορα τα παιδιά, πολύ λιγότερο γρήγορα οι έφηβοι και μετά από εκεί και πέρα αρχίζει πλέον η μείωση της παραγωγής η λεγόμενη φθορά του ανθρώπου, δηλαδή το γήρας.
Όπως έχουνε δείξει οι τελευταίες έρευνες ο πολλαπλασιασμός των κυττάρων που γίνεται στα φυσιολογικά ανθρώπινα κύτταρα είναι να αναπαραχθούν περίπου 100 με 120 φορές ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του ατόμου και ανάλογα με τον τύπο και την ηλικία του ανθρώπου.
Υπολογιζόμενο αυτό σε χρόνια ζωής είναι γύρω στα 70.
Αν λάβουμε ότι ο μέσος Ευρωπαίος τώρα ζει πάνω από 80 και έχει πιθανότητες να πάει στα 90 βλέπουμε λοιπόν ότι η σύγχρονη ιατρική έχει καταφέρει να δημιουργήσει αυτές τις αντιγηραντικές προϋποθέσεις που δίνουνε την μακροζωία.
Βέβαια όταν συνδυάζονται αυτές και με την ποιότητα είναι κάτι το ιδανικό.
Η σύγχρονη ιατρική βρίσκεται ακριβώς στην προσπάθεια να πετύχει τον συγκερασμό αυτών των δύο.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.