ΞΟΔΕΥΩ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ

ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ Ο ΤΖΟΝ ΚΕΙΝΣ ΗΔΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΒΟΛΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΦΕΣΗΣ.
Όταν επεκτείνεται το ένα έρχεται κοντύτερα το άλλο με αποτέλεσμα να απομακρύνεται η ισοσκέλιση και η ύφεση του προβλήματος. Έτσι κατέληγε ότι μείζον πρόβλημα της κάθε οικονομικής κρίσης δεν είναι τα ελλείμματα αλλά η ύφεση η οποία αποτελεί και επιφαινόμενο.
Όντως η ύφεση απομακρύνει από κάθε παραγωγικότητα γιατί δεν υπάρχει το κίνητρο της κατανάλωσης το οποίο το σκεπάζει η κατάθλιψη του χρέους και της προσπάθειας των κυβερνητικών παραγόντων να καλύψουν αυτό έναντι του να προωθήσουν τις καινοτόμες ιδέες για την δημιουργία μιας νέας κοινωνίας με νέες δραστικότητας και διέξοδο στην κατανάλωση και στην «καπιταλιστική» ελεύθερη οικονομία.
Δυστυχώς εδώ που φτάσαμε είναι αναγκαίο πλέον να συμπεριλαμβάνουμε στους υπολογισμούς και τον τρόπο ζωής που είχαμε μέχρι τώρα αυτά που καταναλώναμε και την σκέψη της οικονομικής διαχείρισης που μέχρι τώρα υφίστανται.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.