ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΗΣΥΧΟ Η ΦΟΒΙΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΙ. ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;
Καταρχήν πρέπει κανείς να βρίσκεται σε μια μεγάλη υπερένταση για να φτάσει σε αυτό το σημείο προκειμένου να αμφιβάλλει για συμπτώσεις του μέλλοντος.
Κατά κανόνα ο κάθε άνθρωπος προσπαθεί σε τέτοιες καταστάσεις εσωτερικών συγκρούσεων να απαλύνει και τις δύο πλευρές που προκαλούν με την σύγκρουση τους την πρόκληση του φόβου. Εάν δεν το καταφέρει αυτό τότε αντιδρά με περισσότερο φόβο. Όταν δεν έχουνε μάθει οι προσβεβλημένοι από αυτήν την κατάσταση να διαχειρίζονται τον φυσιολογικό φόβο μπαίνουνε σε έναν φαύλο κύκλο που πολλαπλασιάζει τις παιδικές τους φοβίες και δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές τις απαιτήσεις. Αυτούς τους μηχανισμούς τους παρατηρεί κανείς κατά τις γενικές φοβίες όπου και βέβαια αυτός ο μηχανισμός και ο ειδικός φόβος για την ζωή τρίτων είναι ο πιο συγκεκριμένος. Έτσι προκύπτει ότι άνθρωποι με γενικευμένες φοβίες κατά κανόνα έχουνε φόβο για τις ζωές τρίτων και ρυθμίζουν την ζωή τους με τέτοιο τρόπο ώστε να αναπαράγονται αυτές οι φοβίες.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.