Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΩΝ

ΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΗ ΣΑΝ ΓΙΑΤΡΟΣ Η ΣΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ ΕΦΟΣΟΝ ΠΑΣΧΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ.
Ο πονοκέφαλος όπως έχουμε πει και αλλού κατατρέχει περίπου το 5% με 10% των ασθενών που επισκέπτονται τα κάθε είδους ιατρεία και κυρίως στις νευρολογικές περιπτώσεις είναι ακόμη πιο υψηλότερο.
Ένα από τα ουσιαστικά στοιχεία που πρέπει να λαμβάνει ο καθένας υπόψη προκειμένου να αντιμετωπίσει σωστά μια οποιαδήποτε κατάσταση κεφαλαλγίας ή πονοκεφάλου είναι η διάρκειά τους.
Πότε, πως άρχισαν, με ποιο τρόπο παρουσιαστήκαν, πόσο τακτικά εμφανίζονται, κάτω από ποιες καταστάσεις, με ποια συχνότητα αλλά κυρίως πότε ήταν η αρχή.
Ανάλογα με αυτό βλέπουμε αν έχει διαμορφωθεί και αυτό που λέμε «χαρακτήρας ασθενούς πονοκεφάλου».
Βέβαια ότι αφορά την διάρκεια του ιστορικού του πονοκεφάλου άλλη σημασία έχει όταν είναι για χρόνια και άλλο αν είναι απλώς για μερικούς μήνες ή για ένα χρόνο.
Βέβαια εκεί που πρέπει να ληφθεί τεράστια υπόψη και χωρίς καμία καθυστέρηση να αρχίσουνε όλες οι απαραίτητες εξετάσεις είναι αν εμφανιστεί ένας νέος πονοκέφαλος ξαφνικά εντελώς με επίμονο χαρακτήρα.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.