ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΟΠΩΣΗΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ «ΝΕΑ» ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΩΡΟΥΜΕΝΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΡΙΟ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΑΔΙΑΓΝΩΣΤΟ ΤΗΣ.
Η συμπτωματολογία αυτής της μυστηριώδους νόσου είναι η συσσώρευση κάποιων συμπτωμάτων τα οποία πραγματικά δεν έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους.
Πρόκειται κυρίως για μια πνευματική και σωματική αίσθηση εξάντλησης, πόνους στον λαιμό, στο κεφάλι, στις αρθρώσεις και στους μύες συνοδευμένοι από αδυναμία συγκέντρωσης, διαταραχές της μνήμης και πτώση των αντανακλαστικών.
Η αληθινή της αιτιολογία παραμένει ακόμη άγνωστη εκτός από κάποιες νέες ιατρικές έρευνες που υποθέτουνε πως κάποιος ιός κρύβετε πίσω από αυτήν.
Υπολογίζεται ότι ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων πάσχουν από το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και η διάγνωση κατά κανόνα τίθεται από ψυχιάτρους όπου καταφεύγουν περισσότερο αυτοί οι ασθενείς λόγω της ιδιομορφίας, της κούρασης και της αδυναμίας συγκέντρωσης με την απώλεια μνήμης.
Η μέχρι τώρα όμως ψυχιατρική βοήθεια που κατά κύριο λόγο δίνεται με ηρεμιστικά, αντικαταθλιπτικά και ψυχοθεραπείες σε αυτούς τους ασθενείς δεν βοηθάει ουσιαστικά παρά δυναμώνει τον φαύλο κύκλο της θεραπείας ωθώντας τους ασθενείς στα όρια της αντοχής τους.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.