ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΙΔΙΑ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.
Αυτό έχει τα υπέρ και τα κατά. Τώρα όμως με την κρίση φάνηκε ξεκάθαρα ότι μόνο στην «Αμερικανική» περίπτωση μπορούν να υπάρξουν ελπίδες ερευνητικής «ανάκαμψης».
Εμείς οι Ευρωπαίοι ακόμα και στο επίπεδο της έρευνας θέλουμε εξασφάλιση και σιγουριά. Μερικές φορές αυτό φτάνει στο αλλοπρόσαλλο σημείο να ζητάμε από τους ερευνητές να μας προείπουν το αποτέλεσμα των ερευνών για να χρηματοδοτηθούν. Σε αυτό βέβαια το σύστημα ευνοούνται ορισμένοι άνθρωποι οι οποίοι λόγω παράδοσης η γνωριμιών έχουν πρόσβαση στα κρατικά λεφτά τα οποία χρησιμοποιούν κυρίως για έρευνες που έχουν ξαναγίνει με μηδενικό αποτέλεσμα.
Έτσι λοιπόν πάνε χρόνια που η ιατρική έχει να αναδείξει κάτι μεγάλο ή φανταστικό. Είναι μια ερευνητική ιατρική των δημοσίων υπαλλήλων.
Στην Αμερική είναι τελείως διαφορετικά. Εκεί πρέπει κανένας να βρει τα λεφτά για να κάνει την έρευνα και όταν τα βρει είναι κάτω από συνεχή πίεση να είναι όχι μόνο δημιουργικός αλλά και παραγωγικός.
Οι Αμερικάνοι ως γνωστό είναι πραγματιστές. Βάζουν πολλά για να κερδίσουν και τις περισσότερες φορές το καταφέρνουν γιατί χρησιμοποιούν «πεινασμένους» για επιτυχία που δουλεύουν και το Σαββατοκύριακο.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.