ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ TYSABRI

ΤΟ TYSABRI (ΝΑΤΑΛΙΤΣΟΥΜΑΠ) ΕΙΧΕ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΥΕΣΤΙΑΚΗ ΛΕΥΚΟΕΓΚΕΦΑΛΟΠΑΘΕΙΑ ΣΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΤΟ 2006 ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20.000 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 18 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΦΑΡΜΑΚΟ.
Παρόλες τις μέχρι τώρα προσπάθειες καινούρια περιστατικά προοδευτικής πολυεστιακής λευκοεγκεφαλοπάθειας έχουνε ξαναβρεθεί με μια ιδιαίτερα βαρειά περίπτωση κάποιου ασθενούς στην Γερμανία ο οποίος μετά την χρήση και με την συνδρομή του «GC» ιού περιέπεσε σε μια βαριά εγκεφαλίτιδα μαζί με την λευκοεγκεφαλοπάθεια και σώθηκε την τελευταία στιγμή μετά από πολύ εντατικές προσπάθειες και μάλιστα χρησιμοποιώντας σε μεγάλες δόσεις οι γιατροί τα φάρμακα με φιλοκβιν και μιτραζαπίν. Δηλαδή χρησιμοποίησαν ένα πολύ ισχυρό συνδυασμό από ανθελονοσιακά και ταυτόχρονα αντικαταθλιπτικά. Πράγματι με την θεραπεία αυτή επανήλθε ο ασθενής και με μια ημιπάρεση (παράλυση) των δεξιών άκρων και εγκεφαλικές βλάβες επανήλθε στο σπίτι του όπου συνεχίζεται και η κατ΄ οίκον αγωγή.
Στην περίπτωση μας αυτή φαίνεται πως τα «παθήματα δεν γίνονται μαθήματα» κάτω από τις προσπάθειες να βρεθεί οπωσδήποτε μια δραστική για την σκλήρυνση κατά πλάκας θεραπεία.
Το θεραπευτικό αυτό αδιέξοδο οδηγεί τους γιατρούς σε πειραματισμούς με μοιραίες συνέπειες.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.