ΕΠΙΛΗΨΙΑ : ΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΓΗΡΑΣ

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ, ΙΑΤΡΙΚΑ (ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ), ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.
Λόγω του γήρατος, είναι οι συνέπειες μιας επιληπτικής κρίσης πάρα πολλές και ιδιαίτερα δύσκολες. Μια από τις πλέον συνήθεις και τακτικές επιπλοκές είναι οι τραυματισμοί σε κεφάλι και γοφό κυρίως. Λόγω της ελαττωμένης πυκνότητας των οστών και της αποδυνάμωσης του εύρους του, είναι δυνατόν να προκύψουν πολύ τακτικότερα κατάγματα και αιματώματα. Τα τελευταία προέρχονται κυρίως από το γεγονός ότι οι αρτηρίες με τον καιρό χάνουν την ελαστικότητά τους και τα τοιχώματα τους σπάζουν πιο εύκολα, δημιουργώντας μεγάλα αιματώματα τόσο στο κρανίο όσο και αλλού.
Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε και το γεγονός ότι ύστερα από μια κρίση και απώλεια συνείδησης υπάρχει ο κίνδυνος της υποθερμίας, ανακοπής στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά και έχοντας στο νου ανθρώπους γηραιότερους, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η έγκαιρη γνώση ενός υπάρχοντος επιληπτικού νοσήματος και η πρόληψή του σε αυτές τις ηλικίες είναι το παν. Έτσι λοιπόν, πρέπει να φροντίζουμε κάνοντας τα πάντα και κυρίως τακτοποιώντας τις δόσεις των αντιεπιληπτικών φαρμάκων, προκειμένου να μη μας συμβούν δυσάρεστες επιπλοκές.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.