Η ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

ΌΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΛΕΙΠΕΙ Η «ΛΟΓΙΚΗ» ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ.
Όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι, με πρώτη την Γερμανία, ξεκίνησαν σαν πρώτο στόχο με την οικονομική κρίση να σώσουν τις τράπεζες μετά τις μεγάλες βιομηχανίες και τώρα έρχεται το πρόβλημα να σώσουμε και τα κράτη. Όταν μιλάμε για κράτη δεν μιλάμε μόνο για την φουκαριάρα την Ελλάδα που αποτελεί το 2%, αλλά μιλάμε για ολόκληρους κολοσσούς τύπου Αγγλία, Ιταλία και γιατί όχι ακόμα και την ίδια την Γερμανία. Το πρόβλημα είναι ότι οι ηγέτες δεν ξέρουν και δεν θέλουν να βρουν τον τρόπο, ίσως γιατί τους λείπει για το πρώτο η γνώση και για το δεύτερο η ψυχική δύναμη.
Ένα είναι γεγονός. Αναλώνονται όλη την μέρα σε υπολογισμούς, δήθεν ειδικών, οι οποίοι στο τέλος φτάνουν να εξηγούν ότι η ευθεία είναι η ταχύτερη πάσης τεθλασμένης με τα ίδια άκρα. Δεν πρόκειται βέβαια να βρεθεί μια άκρη με αυτόν τον τρόπο και η ιστορία θα κάνει τον κύκλο της και η δε λύση θα έρθει από το ίδιο το πρόβλημα. Ανιστόρητοι όπως είναι οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν αυτό και τρέμουν ιδιαίτερα, γιατί πρώτα από όλα θα χάσουν τις δικές τους θέσεις. Είναι ένα ωραίο «μοιραίο παιχνίδι» που παρακολουθούμε όλοι με ενδιαφέρον να δούμε τι τέλος θα έχει. Ένα είναι πάντως σίγουρο, γιατί σε αυτό βοηθάει η τηλεόραση και το video recording∙ ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουνε την κυριαρχία της προσωπικότητας τους και την επίγνωση της θέσης τους.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.