ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΑΝΙΚΟΥ


ΟΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΒΙΕΣ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣΣτην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για μια διαταραχή της ψυχικής ισορροπίας η οποία οδηγεί τον εγκέφαλο βιοχημικά εκτός ελέγχου.
Εκατομμύρια άνθρωποι μεταξύ 18 και 65 ετών εμφανίζουνε τον τελευταίο καιρό έντονες διαταραχές πανικού και ιδιαίτερα οι γυναίκες δύο φορές περισσότερο από τους άνδρες.
Τα στατιστικά θα ήτανε πολύ υψηλότερα αν δεν υπήρχε και η «ντροπή» από τους ασθενείς να αναφέρουνε αναλυτικά το πρόβλημά τους.
Δεν είναι ακριβώς όπως στις καταθλίψεις όπου πλέον οι ασθενείς έχουνε μάθει να μιλάνε πιο ελεύθερα με τον γιατρό.
Η διαταραχή του πανικού κάνει την ζωή του ασθενούς μία κόλαση και ζει συνεχώς με έναν τρομερό φόβο.
Φοβάται να βγει στον δρόμο, να ανέβει στο ασανσέρ, να κοιτάξει έξω από το παράθυρο, να μιλήσει σε άλλους ανθρώπους και είναι σε μια διαρκή επιφυλακή «προκειμένου» μην του συμβεί κάποιο κακό.
Πολλοί άνθρωποι όταν φτάνουν σε αυτό το σημείο πάρα πολύ τακτικά εφαρμόζουν κανόνες «αυτοθεραπείας».
Δηλαδή ξεκινάνε μια θεραπεία με ότι αυτοί θεωρούν χωρίς να τους ανακουφίσει, είτε είναι ναρκωτικά, είτε είναι αλκοόλ ή και φάρμακα.
Πολλές φορές η πρώτη χρήση δίνει την αίσθηση ότι πράγματι με αυτόν τον τρόπο οι ασθενείς παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και μπορούν να χειριστούν τον πανικό.
Μετά την τέταρτη όμως ή πέμπτη φορά βλέπουμε ότι είναι εκτός ελέγχου και έχουνε πλήρη αδυναμία να τιθασεύσουν τα προβλήματα τους. Βέβαια τότε στο πρόβλημα των διαταραχών του πανικού επέρχεται και αυτό του εθισμού που κάνει την μετέπειτα θεραπεία πιο δύσκολη.
Για αυτό λοιπόν σε περίπτωση εμφάνισης πανικού προέχει η άμεση συμβουλή από τον κατάλληλο γιατρό.

0 Comments:

Post a CommentΔημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.