ΚΑΛΟΗΘΗΣ ΡΟΛΛΑΝΔΙΟΣ ΕΠΙΛΗΨΙΑ


ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΛΗΨΙΑΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗΘεωρείται ως καλοήθη μορφή επιληψίας διότι τις περισσότερες φορές εξαφανίζεται μετά από κάποια χρόνια έστω και αν υπάρχουν ηλεκτροεγκεφαλογραφικά ευρήματα χωρίς να αφήνει κατάλοιπα. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι η εξαφάνισή της δεν είναι πλήρης αλλά πρόκειται ουσιαστικά για μια υποχώρηση της εγκεφαλικής δυσλειτουργίας σε σημείο που να μην φαίνονται οι επιληπτικές κρίσεις ή ακόμη περισσότερο να μην καταγράφονται στο συμβατικό εγκεφαλογράφημα.
Σε πολύωρες ή πολυήμερες ηλεκτροεγκεφαλογραφικές καταγραφές σε παιδιά με τέτοια μορφή επιληψίας φαίνεται σαφώς η ύπαρξη επιλεπτογενών εστιών οι οποίες δημιουργούν τις κρίσεις και μάλιστα πολλές φορές συνοδεύονται από μαθησιακές διαταραχές ή διαταραχές της συμπεριφοράς που μπορεί να είναι ελαφρές έως ιδιαίτερα έντονες. Δηλαδή οι διαταραχές της συμπεριφοράς ή οι μαθησιακές διαταραχές είναι και αυτές αποτέλεσμα κάποιων κρίσεων.
Συνεπώς για αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητο να δίνεται αντιεπιληπτική αγωγή και παρακολούθηση και όταν πρόκειται για παιδιά να είναι εντονότερη και ουσιαστικότερη.

0 Comments:

Post a CommentΔημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.