ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗ ΑΤΟΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ.
Αυτό από ότι έχουνε δείξει οι μέχρι τώρα έρευνες δεν επαληθεύεται.
Ήδη από τις αρχές του 1950 πολλές εντατικές ψυχιατρικές έρευνες έδειξαν ότι η οικογενειακή ατμόσφαιρα έχει μια σαφή ψυχολογική επίδραση ως προς το αρνητικό ή θετικό για την φυσιολογική ανάπτυξη του παιδιού.
Έτσι βρέθηκε ότι παιδιά που έρχονται από ώριμο και ήρεμο οικογενειακό περιβάλλον στην ζωή τους δείχνουνε μεγάλη αυτοπεποίθηση, είναι σταθερότερα, δεν εμφανίζουν ψυχιατρικές αποκλίσεις διότι αισθάνονται την ηρεμία και την αγάπη που τους έχει προσφέρει το οικογενειακό περιβάλλον.
Έρευνες έδειξαν ότι αυτού του είδους τα παιδιά σαφώς έχουνε μια καλύτερη συμπεριφορά μεγαλύτερη ηρεμία και περισσότερη απόδοση για κάποια παιδιά που έχουνε μεγαλώσει σε ιδρύματα.
Ως εκ τούτου μετά από αυτές τις παρατηρήσεις ακολούθησαν και άλλες έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο το οικογενειακό περιβάλλον έχει μια επιρροή στο συναισθηματικό κόσμο του παιδιού σχετικά με την ανάπτυξη ή όχι μιας ψύχωσης αργότερα.
Έτσι λοιπόν ακολούθησε μια σειρά από την λεγόμενη προσπάθεια μετάληψης «σχιζοφρενογόνων» γονιών προκειμένου να διαπιστωθεί αν συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Όλες οι έρευνες κατέληξαν ότι η εμφάνιση της αρρώστιας είναι ουσιαστική ανεξάρτητη από το οικογενειακό περιβάλλον. Μπορεί μεν να επιδεινωθεί σε μερικές περιπτώσεις που υπάρχει αλλά υπευθυνότητα για την γένεση του δεν έχει σίγουρα η οικογένεια.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.