ΕΝΑΣ ΥΓΙΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΖΗΣΕΙ Η ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ
Καταρχήν οι ασθενείς αγωνίζονται με θαυμαστή επιμονή και ένταση να καλύψουνε τα συμπτώματα που τους ταλαιπωρούν.
Καταρχήν προσπαθούν οι ασθενείς να δημιουργήσουνε ένα κλίμα τέτοιο και να πείσουν τον εαυτό τους ότι δεν έχουνε τίποτα το ιδιαίτερο.
Παραινέσεις του τύπου «δεν έχεις τίποτα ή ιδέα σου είναι» είναι οι πρώτες αντιδράσεις. Παράλληλα προσπαθούνε με πολλούς τρόπους να αποτραβηχτούν, να περιοριστούν να μην έχουνε επαφές με το εξωτερικό περιβάλλον έτσι ώστε να μειώσουν τις αντιδράσεις, τους φόβους και τις εξωτερικές διεγέρσεις.
Πολλές φορές όταν αρχίζουνε πλέον και οι ψευδαισθήσεις, εκεί προσπαθούν να βρίσκονται σε χώρους όπου έχει θόρυβο, πολυκοσμία έτσι που μέσα στην γενική αναταραχή να μην τους ενοχλούν οι ακουστικές ψευδαισθήσεις που έχουνε.
Βέβαια ουσιαστικό είναι σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ότι σχεδόν ποτέ δεν μπορούν οι ασθενείς να φέρουν ένα πέρας των συμπτωμάτων από μόνοι τους ότι και αν επιχειρούν εναντίον αυτών. Χρειάζεται πάντοτε ιατρική παρέμβαση και η φαρμακευτική αγωγή για να καταπολεμηθούν τα συμπτώματα.
Αν και είναι πολύ δύσκολο θα πρέπει κανείς να αναλώσει όλη του την ενέργεια προκειμένου να πείσει τον ασθενή να πάρει γρήγορα τα φάρμακα του για την διάρκεια που πρέπει έτσι ώστε να απελευθερωθεί ο ίδιος από την παρανοϊκή συμπτωματολογία και να «έρθει στα καλά του». Αμέσως μετά πρέπει να γίνει δεύτερη προσπάθεια για να πειστεί ο ασθενής να συνεχίσει αυτή την σωστή αγωγή για τον καιρό που χρειάζεται και να έχει με τον γιατρό τις επαφές που πρέπει προκειμένου να μην έχει οπισθοχώρηση και επιπλοκές.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.