ΑΣΥΜΒΟΛΙΑ ΠΟΝΟΥ

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΜΒΟΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΝΩ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΒΙΩΝΟΥΝ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ.
Πρόκειται για μια εγκεφαλική διαταραχή όπου ο εγκέφαλος σε αντίθεση με τους πόνους φάντασμα που παράγει άλγος για περιοχές του σώματος που δεν υπάρχουνε εδώ τις αγνοεί σε αυτές που υπάρχουνε.
Σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις κληρονομικές, αισθητικής νευροπάθειας υπάρχουν άνθρωποι που στερούνται παντελώς των αλγουποδοχέων στον εγκέφαλο έτσι ώστε να μην αισθάνονται κανένα πόνο και να μην μπορούν να επεξεργαστούν τα επικίνδυνα νοήματα του πόνου.
Έτσι αναπτύσσουν μια σκληρή συμπεριφορά για τον εαυτό τους λόγου χάρη αυτοτραυματιζόμενοι ή μπαίνοντας σε επώδυνες διαδικασίες «τσίρκου» και φτάνοντας σε ακραίες προκλήσεις πόνου όπου και καταλήγουν.
Έχει υπολογισθεί ότι ο μέσος όρος αυτών των ανθρώπων είναι 25 με 30 ετών.
Βέβαια η ασυμβολία του πόνου έχει διαβαθμίσεις. Μπορεί και σωματικά να είναι περιορισμένη σε τμήματα και μπορεί να προκύψει μετά από εγκεφαλικές διαταραχές (π.χ. εγκεφαλικές, εκφυλιστικές) μερικώς ή σε τμήματα.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.