ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ.
Πολλά από τα ατυχήματα αυτά ήταν σαφώς αποτέλεσμα διάφορων αιτιών (αλκοόλ, κόπωση, κακός δρόμος) αλλά και υπερβολικής ταχύτητας.
Σε ότι αφορά την υπερβολική ταχύτητα περισσότεροι είναι οι άντρες οδηγοί που καταφεύγουνε σε αυτό το «σπόρ» έτσι ώστε να πιστεύεται ότι αυτό είναι ένα αποτέλεσμα περισσότερο της αντρικής ιδιομορφίας και τίποτα άλλο.
Πράγματι σε ένα πείραμα που έγινε στην Ελβετία σε εξομοιωτή έδειξε ότι στους άντρες αυτό που τους παρακινεί περισσότερο να οδηγούνε γρήγορα και να μην προσέχουν είναι κατά κύριο λόγο η συμπεριφορά του «ματσό» νεαρού.
Οι έρευνες κατέδειξαν ότι κανείς οδηγείται εκεί ακριβώς επειδή υπάρχει η ιδιομορφία αυτού του χαρακτήρα και είναι χαρακτηριστικό για ορισμένες ομάδες ανδρών που χαρακτηρίζονται και κοινωνικά από αυτήν την συμπεριφορά.
Άρα λοιπόν έχουμε ένα ακόμη επιπλέον στοιχείο σε ότι αφορά την επικίνδυνη οδήγηση, την υπερβολική ταχύτητα που είναι η «πίεση» που έχουνε οι νεαροί άντρες να αποδείξουν την ικανότητά τους. Δηλαδή αυτό που λέμε «μάτσο» συμπεριφορά.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.