ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΝ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΥΣΙΩΔΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.
Νέες έρευνες έδειξαν ότι τα λιποκύτταρα αποτελούν μια αποθήκη βλαστοκυττάρων.
Μέχρι τώρα οι προσπάθειες αντιγήρανσης που γίνονταν θεωρούνταν σαν μια απλή υπόθεση ιατρικής παρακολούθησης και βελτίωσης των «ρυτίδων».
Η περιποίηση αυτών των ρυτίδων κατά κύριο λόγο γινότανε με ινοβλάστες δηλαδή στοιχεία του δέρματος που περιείχαν κολλαγόνο και ελαστίνη.
Αυτό μέχρι στιγμής δεν έδειξε ουσιαστική βελτίωση γιατί ο οργανισμός είχε για αυτά και την τάση της απόρριψης και η ποιότητα προέλευσης αυτών των ουσιών δεν ήταν πάντοτε η ιδανική.
Με τις νέες μεθόδους διαχωρισμού που υπάρχει μπορεί να συλλεχθούν βλαστοκύτταρα από τον λιπώδη ιστό του ιδίου του ατόμου και αφού γίνει η επεξεργασία όπως πρέπει τότε όχι μόνο στο δέρμα αλλά και σε άλλα όργανα που ίσως χρειάζονται ενίσχυση βλαστοκυττάρων π.χ. λόγω τραυματικών προβλημάτων μπορεί να γίνει έγχυση. Τα βλαστοκύτταρα που είναι από τον λιπώδη ιστό του ιδίου δότη έχουνε το προτέρημα ότι επειδή είναι κύτταρα του ιδίου σώματος και αφομοιώνονται και δε απορρίπτονται και αναπαραγάγονται με τρομερή ταχύτητα έτσι ώστε να έχει και μια ουσιώδη βοήθεια το ανοσοποιητικό σύστημα (σύστημα αμύνης) του οργανισμού.
Πρόκειται για μια νέα περιοχή της ιατρικής, έναν ιδιαίτερο χώρο που αναπτύσσεται γοργά και θα δώσει λύση πολύ γρήγορα σε κέραια προβλήματα ακόμη και σε αρρώστιες όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας που μέχρι τώρα θεωρούσαμε αδύνατη μια τέτοια παρέμβαση.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.