ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ, ΟΙ ΑΠΛΕΣ ΕΣΤΙΑΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΌΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ, ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΟΥΝ ΈΓΚΑΙΡΑ.
Η γένεση των κρίσεων αυτών ξεκινάει από τον μετωπιαίο φλοιό, εκεί, δηλαδή, όπου υπάρχει η «χαρτογράφηση» για το κινητικό κέντρο κάθε μυϊκής ομάδας στον οργανισμό. Οι διαταραχές που προκύπτουν στην περιοχή αυτή του φλοιού και πετυχαίνουν την αντιπροσώπευση κάποιου μέλους π.χ. του δεξιού χεριού, δημιουργούν μια επιληπτική αναταραχή.
Αυτή η κινητική αναταραχή εμφανίζεται από την αντίθετη πλευρά του σώματος σαν μια τρομώδης κατάσταση που μπορεί να δημιουργήσει έντονες ανησυχίες ή ακόμα και να περάσει απαρατήρητη.
Αυτός είναι και ο λόγος της δύσκολης διάγνωσης, γιατί τις περισσότερες φορές οι ασθενείς θεωρούν ότι πρόκειται για ένα απλό μυρμήγκιασμα του χεριού ή του ποδιού.
Η παρουσία της κρίσης πιστοποιείται με το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα και η καταγραφή του οποίου πρέπει να είναι τουλάχιστον εικοσιτετράωρη, για να έχει τη χρονική ικανότητα της σύλληψης και καταγραφής της κρίσης.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.