ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ.
Η μια είναι από τον κόσμο των τραπεζών και της οικονομικής δύναμης και η άλλη είναι από τα λαϊκά στρώματα.
Εκείνο που βλέπουμε σαν πρώτη αντίδραση δεν είναι το συναίσθημα του θυμού όσο αυτό της έκπληξης.
Δηλαδή, οι περισσότεροι αντιδρούν στο γεγονός ότι δεν κατάλαβαν καλά τι ακριβώς συμβαίνει και πραγματικά είναι δύσκολο για κάποιον που «υπηρετεί» κάθε μέρα κάποιο σκοπό και κυρίως αυτό της επιβίωσης του να καταλάβει πως είναι δυνατόν μια δύναμη και η οποία είναι «αόρατη» αυτή των τραπεζών και του «βαθέως» κεφαλαίου με την επιβολή που έχει να δημιουργεί όλα αυτά.
Τα τελευταία 40 χρόνια τουλάχιστον στην Ελλάδα μετά τον εμφύλιο δώσανε την εντύπωση ότι τα πράγματα είχανε ομαλοποιηθεί, ότι υπήρχανε κυβερνήσεις, οι οποίες κατά κάποιο τρόπο δύσκολα – εύκολα, μισοπαράνομα, μισονόμιμα, καταφέρνανε και διοικούσανε το κράτος σε μια σωστή κατεύθυνση.
Έτσι λοιπόν τώρα που βλέπουμε έναν πρωθυπουργό να ομολογεί κατά κύριο λόγο ότι την διοίκηση την έχουνε άλλη δεν υπάρχει εθνική ανεξαρτησία και ότι τα οικονομικά «κρέμονται» από την Ευρώπη υπάρχει μια ψυχική αναταραχή και κυρίως μια έκπληξη. Η έκπληξη αυτή φέρνει την αδράνεια της σκέψης και της αντίδρασης. Το θέμα είναι πόσο θα διαρκέσει.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.