Μια νέα θεραπεία, ο διακρανικός μαγνητικός ερεθισμός (TMS) των εγκεφαλικών κυττάρων που χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και των μαθησιακών διαταραχών, βρέθηκε να έχει μια ακόμη άκρως χρήσιμη ιδιότητα. Σε 25 ασθενείς που έλαβαν διακρανικό μαγνητικό ερεθισμό πιστοποιήθηκε και μια ουσιαστική αύξηση της μνήμης. Ασθενείς που παράλληλα εμφάνιζαν διαταραχές συγκέντρωσης και μνήμης έδειξαν συγκριτικά μεγάλη βελτίωση μετά το πέρας της θεραπείας δια του διακρανικού μαγνητικού ερεθισμού.
Οι ψυχομετρικές εξετάσεις που έλαβαν χώρα πριν και μετά το τέλος της θεραπείας επέδειξαν βελτίωση. Οι έρευνες έρχονται σε αρμονία με παρόμοιες, όπου οι επιστήμονες στη θέση της χρησιμοποίησαν την ακτινοβολία του υπέρυθρου φωτός με ειδικό κράνος σε ασθενείς με αλτσχάιμερ.
Τα αποτελέσματα είναι παρόμοια. Φαίνεται ότι και στις δύο περιπτώσεις έχουμε μια ευεργετική επίδραση των ακτινοβολιών στις ιοντικές φορτώσεις των διαύλων των νευρολογικών κυττάρων. Από ότι φαίνεται, μια νέα θεραπευτική, αναίμακτη και ανώδυνη, αγωγή ανακαλύφθηκε στον τομέα αυτό.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.