ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ

Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΑΝΑΠΛΑΘΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
Μερικά μέλη ή ομάδες μυών παραλύουν σε διαφορετικό βαθμό ύστερα από ένα εγκεφαλικό. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρείται σαν τελεσίδικο αποτέλεσμα.
Με το που θα αρχίσουμε παθητικά ή ενεργητικά να κινητοποιούμε τα άρρωστα μέλη δημιουργείται αμέσως ένα αντανακλαστικό τόξου ερεθισμούς στα εναπομείναντα υγιή εγκεφαλικά της παθολογικής πλευράς. Αυτά αρχίζουν έναν εντατικό μεταβολισμό που προκαλεί την αύξηση του και αύξηση της παροχής οξυγόνου στην περιοχή. Τα νέα αυτά κύτταρα αναλαμβάνουν την «δουλειά» των παθολογικών και η βλάβη αποκαθίστανται.
Η διαδικασία αυτή μπορεί να «βοηθηθεί» ουσιαστικά και από φάρμακα όπως η ερυθροποιητίνη.

2 Comments:

  1. Hitman σχολίασε...
    Καλησπερα,

    Ηθελα να ρωτησω ποσο διάστημα χρειάζεται για αυτό?

    Στην περίπτωση του γνωστού μου έχουν περάσει 7 μήνες και έχει βελτιωθεί πολύ αλλά ακόμα όχι τελείωσ.

    Μπορούμε να περιμένουμε περαιτέρω βελτίωση?

    Ευχαριστώ,
    Stella G Kontogianni σχολίασε...
    Η απάντηση είναι ναι. Είμαι στενή συγγενής ατόμου που υπέστη ενδοεγκεφαλική αιμορραγία (συνεπεία τροχαίου ατυχήματος) και σήμερα έξη μήνες μετά το ατύχημα έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Η αιμορραγία είχε ως συνέπεια δεξιά ημιπληγία, πιο έντονη στο άνω άκρο και μικρότερη στο κάτω άκρο. Η κίνηση στο δεξί πόδι έχει βελτιωθεί σε βαθμό που είναι δυνατό πλέον να βαδίσει χωρίς το τετράποδο μπαστούνι. Η αδυναμία στο άνω άκρω παραμένει αλλά οφείλεται σε άλλο αίτιο, έχει κάκωση βραχιονίου πλέγματος. Αυτό περιπλέκει λίγο τα πράγματα.

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.