Ο 80ΧΡΟΝΟΣ ΛΑΚΗΣ ΣΑΝΤΑΣ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΗΡΩΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΗΡΩΑΣ. ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ.
Η πιο γνωστή ηρωική πράξη του Λάκη Σάντα είναι ότι το ‘41 στις 30 Μαΐου μαζί με τον Μανώλη Γλέζο κατεβάσανε την γερμανική σημαία από την Ακρόπολη.
Από εκεί και πέρα η κορύφωση των ηρωικών πράξεων που ακολούθησε στην ζωή του είναι ότι ζει μόνος του με την ιστορία του χωρίς να την εξαργυρώνει σε κάποια κομματική καθημερινότητα. Στις εποχές της οικονομικής κρίσης όπου χρειαζόμαστε νέα πρότυπα ζωής και διακυβέρνησης η μίμηση αυτή των φωτεινών ανθρώπων αποτελεί το πρώτο παράδειγμα.

ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΟΠΩΣΗΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ, ΕΝΤΟΝΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ.
Επίσης χαρακτηριστικούς πόνους στον λαιμό, στο κεφάλι, στις αρθρώσεις και στους μύες. Η αιτία του συνδρόμου δεν είναι ακόμη γνωστή. Ακριβώς επειδή η αιτία του συνδρόμου δεν είναι γνωστή πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για μια ψυχική διαταραχή και προσπαθούν να την πολεμήσουν μεταξύ των άλλων με χαλάρωση και αθλητισμό.
Ακριβώς εκεί επάνω είναι που έρχεται η αρνητική αντίδραση με την επίταση των συμπτωμάτων που χαρακτηριστικά εμφανίζονται μετά από λίγα λεπτά έντονης άσκησης όπου η καταβολή γίνεται πλέον ανυπέρβλητη.
Και στις επόμενες μέρες αισθάνεται μια έντονη αδυναμία, κούραση, ίλιγγος και αισθάνονται στα πόδια μυρμηγκιάσματα και κάψιμο. Ενώ πρώτα είχανε την αίσθηση ότι μπορούνε να τρέξουνε ολόκληρο μαραθώνιο τώρα αισθάνονται πλήρη αδυναμία μετά από την εισβολή της αρρώστιας να κάνουμε μερικά βήματα. Ο λόγος του ότι ακριβώς η σωματική άσκηση η ακόμα και η πνευματική οδηγεί αυτή την αρρώστια στο αδιέξοδο έβαλαν πολλούς γιατρούς στην σκέψη να ψάξουνε για άλλες αιτίες και έτσι οδηγήθηκαν στην υπόθεση ότι πρόκειται για μια σωματική αρρώστια που προκαλείται από ιό.

ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΓΑΜΟΣ

ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΝΟΣ ΓΑΜΟΥ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΜΙΑΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ.
Το γεγονός οφείλεται στο ότι «κάτι» προΰπήρχε συνήθως κληρονομικού περιεχομένου και με την πρώτη δυσκολία και συγκρουσιακή αντιμετώπιση στο οικογενειακό περιβάλλον αναπτύχθηκε με παχύ ρυθμό και εμφανίστηκε.
Συνήθως τα πρώτα συμπτώματα είναι γκρίνιες χωρίς λόγο, αδικαιολόγητες υποψίες, ευερεθιστότητα με επιθετικές τάσεις, σκηνές ζηλοτυπίας χωρίς λόγο μέχρι και παρανοειδής ιδέες κακόβουλης συμπεριφοράς, ιδεών, δηλητηριάσεις, παρακολούθησης, θεοκρατικού περιεχομένου παραληρηματικές ιδέες και ακατανόητη συμπεριφορά.
Σε αυτές τις περιπτώσεις όταν η συμπτωματολογία συνεχίζεται πάνω από μήνα καλό είναι ο υγιής εκ των συντρόφων να οδηγεί τον πάσχοντα στον γιατρό ή αν δεν είναι αυτό δυνατόν να συμβουλεύεται ο ίδιος τους ειδικούς προς τους χειρισμούς.
Η παραμονή μιας τέτοιας κατάστασης έχει πάντοτε καταστροφικά αποτελέσματα.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΑΞΕ ΡΙΖΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΣΚΕΨΗΣ. ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΠΙΟ ΜΗΧΑΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΥΠΕΡΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ.
Όλα τα σύγχρονα πανεπιστήμια και ινστιτούτα μάθησης και σκέψης, την συλλογή και μετά ταξινόμηση ενός μεγάλου όγκου υπερπληροφόρησης. Αυτό οδηγεί σχεδόν όλους τους εργαζόμενους ακόμη και τους χειρώνακτες στην συνεχή παρακολούθηση γεγονότων και ειδήσεων ψηφιακής μορφής καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.
Αυτός ο ψυχικός βομβαρδισμός συνεχίζεται και σε στιγμές ψυχαγωγίας είτε αυτό είναι μια εκπομπή της τηλεόρασης, είτε DVD ή κινηματογράφος.
Ο χρόνος της ανθρώπινης επικοινωνίας έχει μειωθεί στο ελάχιστο με αποτέλεσμα να αποστασιοποιείται ο εγκέφαλος από τις παλιές του οικογενειακές και κοινωνικές συνήθειες και να χάνει την ικανότητα της αίσθησης και της σκέψης.
Έτσι οδηγούμαστε σε μια κοινωνία απαθή με ανθρώπους που έχουνε έκδηλη αδυναμία να σκέφτονται βαθύτερα και να ασκούνται πνευματικά.

Η ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΔΗΛΑΔΗ ΦΥΤΕΥΟΝΤΑΙ, ΒΛΑΣΤΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ.
Έπρεπε να φτάσουμε το 1880 όπου ο Δαρβίνος με βάση τα ευρήματα του Μαράν έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Η δύναμη της κίνησης στα φυτά».
Ήταν το πρώτο βιβλίο που κατέγραφε μια σειρά παρατηρήσεων σε ότι αφορά τις κινήσεις και την συμπεριφορά των φυτών.
Στην ουσία ήταν η πρώτη εκτενής μελέτη έμβιων μη θηλαστικών όντων σε σχέση με βιολογικούς ρυθμούς εν προκειμένου τον βιολογικό ρυθμό ανάπτυξης κινήσεων των ρυθμών.
Με τον τρόπο αυτό στην εξελικτική θεωρία έδινε ο Δαρβίνος μια πιο οικουμενική θεώρηση για την εξέλιξη των ειδών.
Εκεί βασίστηκε και η εξελιχθείσα επιστήμη βιοχρονολογίας.

ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ , ΑΥΤΙΣΜΟΣ

ΣΥΧΝΑ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΣΑΝ ΑΤΟΜΑ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΒΥΘΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟ. ΤΟΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΠΕΡΙ ΑΥΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ.
Μια αυτιστική κρίση ή σύμπτωμα βλέπουμε πάρα πολύ τακτικά στα σχιζοφρενικά άτομα στο γεγονός ότι δυσκολεύονται ιδιαίτερα στις διαπροσωπικές τους σχέσεις και συνεχώς απομονώνονται, αποσύρονται από τον εξωτερικό κόσμο, βυθίζονται στον εαυτό και αφοσιώνονται υπερβολικά σε φαντασιώσεις και παραληρηματικές ιδέες που τις αποκρύπτουν.
Αυτού του είδους οι παραληρηματικές ιδέες μαζί με τις επιθυμίες και τις ανάγκες ανεβάζουν ποικίλα ψευδοαισθητικά βιώματα και συνεχίζουν ακόμη περισσότερο την πίεση προς μια «αυτιστική» απομόνωση.

ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΟΣ

Ο ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΙΑ «ΥΠΟΥΛΗ» ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ.
Κανείς δεν ξέρει πότε και πως θα εξελιχθεί και μόνο συνήθως κατόπιν επιμονής ή συμπτώσεων γίνεται η διάγνωση του.
Αυτό που κάνει ο εγκέφαλος είναι να αυξάνει την ενδοκρανιακή πίεση με αποτέλεσμα κατά κύριο λόγο να έρχονται διαταραχές της όρασης, αταξία, συχνοουρία και εγκεφαλικές κρίσεις.
Πολλά είναι τα αίτια του υδροκέφαλου.
Το ένα και κυριότερο είναι η μεγάλη αύξηση του εγκεφαλονωτιαίου υγρού. Είναι το υγρό που παράγεται μέσα στις κοιλίες του εγκεφάλου και για κάποιους λόγους η παραγωγή είναι πάρα πολύ μεγάλη έτσι που να μην μπορεί ο εγκεφαλικός σχηματισμός να το θέσει επαρκώς σε κυκλοφορία προκειμένου να εκτονώσει την πίεσή του και να δημιουργείται η πίεση προς το παρέγχυμα του εγκεφάλου και έχουμε το λεγόμενο δυσαπορροφητικό υδροκέφαλο.
Πολλές φορές όμως είναι και η διαταραχή της απορρόφησης που είναι και η πλέον συνηθισμένη που ο εγκέφαλος ενώ παράγει το εγκεφαλονωτιαίο υγρό και το διοχετεύει στην περιφέρεια αυτό δεν απορροφάται αρκετά και έτσι δημιουργείται ο δυσαπορροφητικός υδροκέφαλος ή αποφρακτικός υδροκέφαλος.
Και τέλος υπάρχει και ο υδροκέφαλος που δημιουργείται από την ατροφία της εγκεφαλικής μάζας, ο λεγόμενος υδροκέφαλος κενού ο οποίος είναι και λιγότερο επικίνδυνος.

ΥΠΝΟΒΑΣΙΑ

Η ΥΠΝΟΒΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΣΑΝ ΠΑΛΙΑ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΠΟΙΟ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΗΜΑ Η ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΥΠΕΡΔΙΕΓΕΡΣΗ.
Η υπνοβασία στην ουσία πρόκειται για μια επικοινωνιακή βιοηλεκτρική διαταραχή μεταξύ του ανώτερου εγκεφάλου και του μεταιχμιακού σχήματος.
Δηλαδή μεταξύ της συνειδησιακής υπόστασης που υπάρχει στον άνθρωπο και στους κινητικούς πυρήνες του εγκεφάλου.
Βέβαια όλα αυτά λίγο πιο περιπλεγμένα είναι αυτά που εμφανίζουν στο παιδί το φαινόμενο της υπνοβασίας. Υπάρχει δε εντονότερα στην παιδική ηλικία διότι είναι η εποχή που ωριμάζει ο εγκέφαλος και ακόμη ορισμένα του κέντρα δεν έχουν «αναπτύξει» την ωριμότητα εκείνη που χρειάζεται για να παραχθεί ο σωστός ύπνος.
Το αποτέλεσμα είναι ότι συμβαίνει η υπνοβασία με ή χωρίς όνειρα ανάλογα με την βαρύτητα που υφίσταται ο ασθενής και δημιουργεί τα γνωστά προβλήματα κατά τα οποία μπορεί το παιδί να βαδίζει να εκτελεί πράξεις, να μιλάει αλλά να μην έχει συνείδηση των πραγμάτων. Τις περισσότερες φορές με τον καιρό ο εγκέφαλος ωριμάζει και η υπνοβασία υποχωρεί.

Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΑΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΘΑΝΙΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ.
Η άνοδος της θερμοκρασίας είναι συνυφασμένη με την εγκεφαλική λειτουργία όπου δύο μόρια οξυγόνου και διοξείδιο του άνθρακος ανάλογα με την στάθμη που έχουν στο εξωτερικό περιβάλλον επηρεάζουν ουσιαστικά την εγκεφαλική λειτουργία. Η αύξηση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος και κατά επέκταση της συγκέντρωσης του διοξειδίου με ταυτόχρονη μείωση του οξυγόνου στον εγκέφαλο θα έχει σαν αποτέλεσμα μια μαζική εμφάνιση πληθώρας νευρολογικών και ψυχιατρικών συμπτωμάτων. Τέτοια είναι οι ψυχωτικές καταστάσεις των διπολικών ψυχώσεων, σχιζοφρένεια, κατάθλιψη, όπως επίσης ευερεθιστότητα, αδυναμία επαγρύπνησης, και κατά κύριο λόγο ανισορροπία έκφρασης.
Προβλέπεται ότι η άνοδος αυτή που τα επόμενα χρόνια θα φτάσει τους 4˚με 5˚C προλαβαίνει τους ανθρώπους ανέτοιμους για να την αντιμετωπίσουν.
Βέβαια τι ικανή αντιμετώπιση υπάρχει σε αυτήν την περίπτωση πέρα από τον γενικό κανόνα της διόρθωσης του προβλήματος, δηλαδή την μείωση της αύξησης της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό.
Κατά πρώτο λόγο θα ασχοληθούν οι ειδικοί με αυτό που φαίνεται και δημιουργεί το καθημερινό πρόβλημα. Δηλαδή με τις νευροψυχιατρικές διαταραχές.

ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΕΛΑΤΤΩΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.
Αυτό δεν είναι ακριβές, ουσιαστικά πρόκειται για ελάττωση της δραστηριότητας ορισμένων τμημάτων του εγκεφάλου όπως π.χ. είναι ο προμετωπιαίος λοβός.
Αντίθετα άλλες περιοχές όπως είναι αυτές του συναισθήματος και της εγρήγορσης αναπτύσσουνε μεγάλη δραστηριότητα η οποία μπορεί να καταγραφεί με διαφόρους τρόπους.
Εκείνο ουσιαστικά που έχει σημασία είναι αυτό που λέει και ο Φιλανδός φιλόσοφος Αντι Ρεβονσόνο ότι κατά την διάρκεια της περιόδου του REM (φάση των ονείρων) πρόκειται για έναν σχηματισμό καθαρής συνείδησης. Δηλαδή στην ουσία «προπονείται» ο εγκέφαλος απαλλασσόμενος από τους ερεθισμούς της καθημερινότητας του προκειμένου να είναι σε κατάσταση ετοιμοπόλεμη για την επόμενη μέρα που έρχεται.

ΕΝΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΠΑΘΟΓΝΩΜΟΝΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΛΟΙΜΩΞΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
Ο ίδιος βασιζόμενος σε μια συνεχή υπερένταση και ένα διαρκές στρες τρέχοντας από χώρα σε χώρα, από συνέλευση σε συνέλευση, συγκέντρωση σε συγκέντρωση, κατ’ ιδίαν συζητήσεις και οπωσδήποτε σε μια άκρως ταραγμένη ψυχική κατάσταση εμφάνισε επιχείλιο έρπη.
Βλέπουμε λοιπόν και υψηλά υφιστάμενα πρόσωπα που απολαμβάνουν της καλύτερης ιατρικής μεταχείρισης και προσοχής εμφανίζουνε κατά καιρούς σημάδια πνευματικής υπερκόπωσης και με αδύναμο ανοσοποιητικό.
Αν και ο πρωθυπουργός ένας υψηλών επιδόσεων αθλητής για την ηλικία του έπρεπε να έχει ανάλογα καλή αυτοάμυνα δείχνει ταλαιπωρημένο από τις καταστάσεις ανοσοποιητικό, ίσως λίγο της υπερβολής κα εμφανίζει επιχείλιο έρπη.
Αυτό δείχνει πόσο ευάλωτοι είμαστε όλοι σε αυτούς τους ιούς οι οποίοι ανά πάσα στιγμή μπορούν λίγο ή πολύ να μας προσβάλλουν και να επηρεάσουν την υγεία μας.
Γνωστό παράδειγμα που είναι χαρακτηριστικό και αξίζει να αναφερθεί.

Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ
Σε αυτό ακριβώς το σημείο το «ΕΓΩ» μας παίζει έναν πάρα πολύ σπουδαίο ρόλο διότι μαθαίνει τελευταίο τι πραγματικά γίνεται μέσα μας.
Όλα αυτά που αισθανόμαστε, σκεπτόμαστε και κάνουμε είμαστε υποχρεωμένοι να τα εξηγήσουμε παραπέρα στο περιβάλλον μας προφορικά και λογικά. Για αυτόν τον λόγο συνεχώς βρίσκουμε ιστορίες οι οποίες βέβαια επαναλαμβάνονται όσο τακτικά επαναλαμβάνονται και τα γεγονότα αυτά. Πρώτοι εμείς πιστεύουμε σε αυτές τις επαναλαμβανόμενες ιστορίες και ακριβώς για αυτόν τον λόγο την μεταδίδουμε στους συνανθρώπους μας με την γλώσσα που τις πιστεύουν και αυτοί. Υφίσταται δηλαδή ένα κλειδί μια ανακάλυψη της φύσης στον άνθρωπο, ένας ψευδό - ορθολογισμός. Εάν επί χρόνια ο ανθρώπινος εγκέφαλος ακόμη και εξελικτικά βλέπει αιτία και δράση μαζί είναι επόμενο να μαντεύει τι συμβαίνει και με τους υπολοίπους συνανθρώπους του. Υπάρχει δηλαδή ένας αυτόματος μηχανισμός της αναζήτησης αίσθησης στην ανθρώπινη λογική. Αυτό αρχίζει από την παιδική ηλικία και ακριβώς επαναλαμβανόμενο φαίνεται σαν κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Έτσι λοιπόν μια προβλεπόμενη από τον εγκέφαλο διατεταγμένη κίνηση να αποφύγουμε π.χ. ένα πελώριο κύμα ή την πτώση ενός βράχου στο κεφάλι μας φαίνεται σαν να μεσολάβησε ένα χέρι Θεού ή ένα περίεργο «τερτίπι» του πεπρωμένου, ποτέ όμως δεν δεχόμαστε ότι ο εγκέφαλος μας έχει προκατασκευάσει αυτή την κίνηση.

ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΑΙΤΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΠΑΘΕΙΑΣ.
Όταν λέμε εγκεφαλοπάθεια εννοούμε τις αλλοιώσεις που υπόκεινται τα εγκεφαλικά κύτταρα ή οι εγκεφαλικοί νευράξονες ή ακόμη και η μυελίνη των μεμβρανών που περιβάλλει τους νευράξονες. Μέχρι πρότινος δεν τα πολυψάχνανε οι γιατροί αυτά τα πράγματα γιατί ήταν σχεδόν άγνωστα τον τελευταίο καιρό μετά την έκρηξη του GC VIRUS.
Πρόκειται για έναν ιό που συναντάται κυρίως στο αδύναμο ανοσοποιητικό όπως στις διάφορες εγκεφαλίτιδες και στο aids άρχισαν να ψάχνονται αυτά ακόμη πιο συστηματικά.
Εκεί βρέθηκε ότι οι διάφοροι ιοί είναι δυνατόν μέσω των λευκοκυττάρων που εισχωρούν στο νευρικό κεντρικό σύστημα να προσβάλλουνε τον φλοιό των ημισφαιρίων, το στέλεχος του εγκεφάλου, την παρεγκεφαλίδα ή και τον νωτιαίο μυελό.
Σε αυτά τα μέρη προκαλούν οι ιώσεις τέτοιες αλλοιώσεις που δημιουργούν προβλήματα τοπικά σε σημεία του εγκεφάλου έτσι που να φαίνονται συμπτώματα όπως αφασίες, δυσαισθησίες, διαταραχές της ειδικής κίνησης ή με ανοψίες πολλές φορές ακόμη και γνωστικές διαταραχές μέχρι τα όρια μιας άνοιας ή και επιληπτικές κρίσεις.
Πιο χαρακτηριστική από όλες τις εγκεφαλοπάθειες είναι η λεγόμενη προοδευτική πολυτοπος λευκοεγκεφαλοπάθεια και απομυελινωτική εγκεφαλοπάθεια.
Οι διαφορές είναι ελάχιστες και έχουνε μια σημασία μόνο ως προς την διαφοροδιάγνωση σε σχέση με τους γιατρούς. Ότι αφορά τα φάρμακα δεν υπάρχουνε ουσιαστικές διαφορές. Κατά κύριο λόγω χρησιμοποιείται αντιρετροική θεραπεία σε συνδυασμό με κορτιζόνη και ανοσορυθμιστικά.
Πρόκειται για δύσκολες παθήσεις οι οποίες ανάλογα με την έκταση της βλάβης που έχουνε πράγμα που φαίνεται στο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα θέλουν και την ανάλογη δοσολογία.

ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕ ΗΓΕΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
Αυτό που χαρακτηρίζει μια ναρκισσιστική προσωπικότητα είναι ένας πάρα πολύ μεγάλος φόβος και η τρομερή ψυχική ανάγκη έλξης του θαυμασμού των υπολοίπων. Πολύ συχνά αυτός ο συνδυασμός οδηγεί σε ένα εκρηκτικό μείγμα λάθος αποφάσεων και άσκοπων κινήσεων. Αυτό συμβαίνει γιατί οι νάρκισσοι έχουνε μια τάση να υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους και να προσπαθούν να επιβληθούν ή να επιβάλλουν την γνώμη τους σε άλλους ανθρώπους με μεγάλη επιμονή. Μάλιστα οι ψυχολόγοι με εργασίες που ασχολούνται με το θέμα αυτό νομίζουν ότι μια από τις μεγάλες αιτίες της κρίσης είναι ακριβώς και η συχνότητα αυτού του τύπου του ανθρώπου που συναντάται στα ανώτατα επίπεδα της ιεραρχίας. Το ότι αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται πάντα ψηλά στα σκαλιά της πολιτικής εξουσίας και της οικονομικής Ελιτ δεν είναι παράξενο. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι διακατέχονται από μια συνείδηση μεγάλης δύναμης τρομερού εγωισμού είναι συνήθως εγωκεντρικοί και εξωστρεφείς.
Παράλληλα όλα τα άλλα προβλήματα τα παίρνουν με ελαφρά την συνείδηση και δεν τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο παρά το πρόσωπο τους και η βολή τους. Δυστυχώς η δομή της κοινωνίας είναι τέτοια που αυτοί οι άνθρωποι δυστυχώς μέσα από τις διόδους που χρησιμοποιούν και που είναι αυτές που ταιριάζουν απόλυτα στον χαρακτήρα τους, ευδοκιμούν και επιτυγχάνουν σε ότι αφορά θέσεις και αξιώματα.
Παρόλα αυτά σε μια μεγάλη έρευνα που έγινε στο Οχάιο σε πάνω από 400 φοιτητές ύστερα από πίεση και ένταση τα μειονεκτήματα του χαρακτήρα βγαίνουν με τρομερές συνέπειες για όλους.

ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΕ ΨΥΧΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΕΝΑ ΑΝΤΙΒΑΡΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΘΕΟ.
Φαίνεται ότι αυτή την φορά κάτω από τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης στην Ασία έφτασε μια κορύφωση των πιστών και προσηλυτισμένων Κορεατών στον χριστιανισμό. Το χαρακτηριστικό που έχουνε οι χριστιανικές εκκλησίες και τα παρεκκλήσια στην Νότια Κορέα είναι ένας κόκκινος σταυρός που δείχνει και την εξειδίκευσή του στην ανάλογη θρησκεία. Έχουνε πάρα πολλές ενώσεις, συνδικάτα, ακόμη και ιατρικούς σταθμούς που παρέχουν δωρεάν ιατρική περίθαλψη.
Παράλληλα οι χριστιανοί της Νοτίου Κορέας έχουνε 20.000 ιεραποστόλους διασπαρμένους στην περιοχή προκειμένου να αναπτύξουν τις επαφές τις νέας για την περιοχή θρησκεία. Ενώ αναπτύσσεται ραγδαία η χριστιανική θρησκεία και ιδιαίτερα αυτές τις μέρες αντίθετα υποχωρούν τα παρουσιακά θρησκευτικά δόγματα όπως το ΥOAEDO SECT. Βλέπουμε λοιπόν ότι πλέον αρχίζουνε και κοσμοϊστορικές εξελίξεις μετά την οικονομική κρίση εκδηλώνοντας διάφορες μορφές.

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΙΔΙΑ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.
Αυτό έχει τα υπέρ και τα κατά. Τώρα όμως με την κρίση φάνηκε ξεκάθαρα ότι μόνο στην «Αμερικανική» περίπτωση μπορούν να υπάρξουν ελπίδες ερευνητικής «ανάκαμψης».
Εμείς οι Ευρωπαίοι ακόμα και στο επίπεδο της έρευνας θέλουμε εξασφάλιση και σιγουριά. Μερικές φορές αυτό φτάνει στο αλλοπρόσαλλο σημείο να ζητάμε από τους ερευνητές να μας προείπουν το αποτέλεσμα των ερευνών για να χρηματοδοτηθούν. Σε αυτό βέβαια το σύστημα ευνοούνται ορισμένοι άνθρωποι οι οποίοι λόγω παράδοσης η γνωριμιών έχουν πρόσβαση στα κρατικά λεφτά τα οποία χρησιμοποιούν κυρίως για έρευνες που έχουν ξαναγίνει με μηδενικό αποτέλεσμα.
Έτσι λοιπόν πάνε χρόνια που η ιατρική έχει να αναδείξει κάτι μεγάλο ή φανταστικό. Είναι μια ερευνητική ιατρική των δημοσίων υπαλλήλων.
Στην Αμερική είναι τελείως διαφορετικά. Εκεί πρέπει κανένας να βρει τα λεφτά για να κάνει την έρευνα και όταν τα βρει είναι κάτω από συνεχή πίεση να είναι όχι μόνο δημιουργικός αλλά και παραγωγικός.
Οι Αμερικάνοι ως γνωστό είναι πραγματιστές. Βάζουν πολλά για να κερδίσουν και τις περισσότερες φορές το καταφέρνουν γιατί χρησιμοποιούν «πεινασμένους» για επιτυχία που δουλεύουν και το Σαββατοκύριακο.

ΠΑΡΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.
Ζώντας τον αιώνα της απόλυτης ανθρωποκεντρικότητας της ζωής είναι απόλυτα λογικό να έχουμε ένα συνεχές ενδιαφέρον για όλες τις μορφές αντιγήρανσης που προσφέρονται. Επειδή αυτό το ενδιαφέρον είναι ακραία μεγάλο για φαρμακευτικές εταιρείες τροφίμων όλο και πιο τακτικά έρχονται ανακαλύψεις μέσω φαρμάκων ή διατροφής που μακραίνουν και ανεβάζουν σε ποιότητα τη ζωή.
Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν προέκυψε και μια νέα γονιδιακή ανακάλυψη το γονίδιο TERC.
Πρόκειται για ένα γονίδιο που ρυθμίζει το βιολογικό ρολόι των κυττάρων σε αργούς ή γρήγορους ρυθμούς. Δηλαδή αν ο άνθρωπος θα γεράσει σύντομα ή αργά.
Το γονίδιο αυτό επηρεάζει μια ουσία που λέγεται τελομεράση και είναι ουσιαστική για τις μιτώσεις δηλαδή για το πόσο ζει το κύτταρο.
«Ανεβοκατεβάσματα» της τελομεράσης μπορούν να χαρίζουν και διάρκεια ζωής μέχρι 4 χρόνια. Επειδή ο καθένας βάζει πάνω από όλα την ζωή του και αμέσως δεύτερη την ποιότητα της είναι πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον για την εξέλιξή της.

ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΩΤΕΪΝΩΝ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ» ΚΑΙ «ΜΕΤΑΔΟΣΗ» ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ.
Η λειτουργία γίνεται με διαφορετικούς τρόπους ο ένας και ο ουσιαστικός είναι η εκάστοτε ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση συγκεκριμένων γονιδίων.
Η πρωτεΐνη σε αυτή την περίπτωση προσκολάται στην αλληλουχία του DNA και με την ιδιότητα πλέον του διακόπτη ενεργοποιεί η απενεργοποιεί το γονίδιο.
Αυτό είναι και το πρώτο στάδιο της εξελικτικής λειτουργίας μιας γονιδιακής διαδικασίας.
Με τα σημερινά τεχνολογικά μέσα μπορούμε πλέον και ελέγχουμε σε μεγάλο μέρος την λειτουργία αυτών των πρωτεϊνών και των παραγόντων που σχετίζονται με αυτές.
Η μελέτη αυτή αποδίδει πληροφορίες για μετέπειτα θεραπευτικές επεμβάσεις.

ΑΝ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΟΣΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝΕ ΤΟ DNA ΣΑΝ ΜΕΓΑΛΑ Χ ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΚΡΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΜΑΤΩΝ ΕΧΟΥΝΕ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΒΟΗΘΑΝΕ ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ.
Οι ουσίες αυτές που κατευθύνουν το γενετικό κώδικα του κυττάρου και την αναπαραγωγή του λέγονται τελομερίδια. Αυτά τα τελομερίδια κάθε φορά που αναπαράγεται το κύτταρο μειώνονται και σε όγκο και σε ουσία έτσι που όταν πλέον φτάσει η στιγμή Χ τότε μοιάζουνε με ξεφτισμένα κορδόνια στην άκρη και πολύ μειωμένο μήκος.
Αυτό δείχνει ότι το κύτταρο δεν μπορεί να αναπαραχθεί, τα τελομερίδια έχουν χάσει το μήκος και την δύναμη τους, ολοκληρώνεται το θέμα γήρανσης και έτσι πεθαίνει ή καλύτερα αποπίπτει κατά την ιατρική ορολογία το κύτταρο, σταματάει η ζωή.
Για αυτόν τον λόγο πολλοί θεωρούν ότι τα τελομερίδια είναι το βιολογικό ρολόι της ζωής για κάθε έμβιο οργανισμό.
Αυτό που μέχρι χτες αποτελούσε ταμπού για την επιστήμη τώρα αρχίζει και ανιχνεύεται και κυρίως πιστοποιείται ότι είναι δυνατή η αναζωογόνηση των τελομεριδίων έτσι που να έχει «απεριόριστη» ανάπτυξη το κύτταρο.
Αυτά λοιπόν τα τελομερίδια είναι απαρχή της νέας επιστήμης που λέγεται αναζωογόνηση και η μελέτη τους προσφέρεται για την επιμήκυνση και την αύξηση της ποιότητας της ζωής.
Αναζωογόνηση και τελομερίδια λοιπόν είναι η αιχμή του δόρατος στην νέα προσπάθεια που γίνεται για την βελτίωση της ζωής του ανθρώπου.

ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΑΚΧΑΡΟ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ Η ΔΙΑΒΗΤΙΚΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΠΑΘΕΙΑ.
Αυτό που έδειξαν μελέτες σακχάρου είναι ότι το ελαττωμένο σάκχαρο και μόνο δεν προστατεύει ουσιαστικά το κεντρικό νευρικό σύστημα (ΚΝΣ) αλλά και η πίεση του αίματος καθώς και η χοληστερόλη είναι καθοριστικοί παράγοντες.
Το σημαντικότερο ζήτημα είναι να τηρείται υπό έλεγχο η πίεση του αίματος, η χοληστερίνη και να γίνεται μια λογική διαχείριση στο διαβήτη χωρίς όμως να είναι βάναυση και υπέρ των δέων τυπική.
Πρέπει να ξεφύγουμε από την άποψη ότι πρέπει μόνο να προσπαθούμε συνεχώς και αδιακόπως να ελαττώσουμε το σάκχαρο του αίματος.

Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΔΡΑΣΗΣ ΝΕΥΡΟΔΙΑΒΙΒΑΣΤΩΝ ΕΓΙΝΕ ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Η ΜΑΘΗΣΗ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΗ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΩΝ ΣΥΝΑΨΕΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΑΤΟΜΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΝΕΥΡΩΝΩΝ.
Ένας από αυτούς είναι ο λόγος που είναι αδύνατον να απομονώσουμε στον χωρόχρονο της μνήμης μας ένα μόνο σημείο και η αδυναμία αυτή οφείλεται στην ανικανότητα να παράγουμε συνειρμούς δηλαδή να συνδέουμε μνήμες σε πολλαπλά επίπεδα.
Νέα ηλεκτροεγκεφαλικά ευρήματα σε συνδυασμό με μαθηματικές αναλύσεις πλησιάζουν όμως τον ανθρώπινο εγκέφαλο βιολογικά και μπορούν να δώσουνε μια μαθηματική ανάλυση σχετικά με πολύπλοκα νευρολογικά κυκλώματα και τα δισεκατομμύρια των συναψεών τους. Αυτό διαμορφώνεται σε μια προδιάθεση μέσω συνεχών αλληλοεπιδράσεων με τον εγκέφαλο και στην δημιουργία διαμόρφωσης ενός νέου θέματος που εκφράζεται σαν μνήμη που είναι μέρος άν όχι μόνο ένα πολύ μικρό τμήμα της αληθινής μνήμης του εγκεφάλου.

ΙΛΙΓΓΟΣ – MENIER

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΛΙΓΓΟΥ ΜΕ MENIER ΕΧΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10% ΜΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ.
Αυτό εδώ πέρα βρίσκεται ακόμη πιο τακτικά στο σύνδρομο του εύθραυστου X.
Σε εντατικές έρευνες βρέθηκε στο ΗΕΓ των πασχόντων μια ισόπλευρη κροταφοβρεγματική διαταραχή με την μορφή α ρυθμού η δισρυθμικής ηλεκτροεγκεφαλογραφικής δραστηριότητας.
Δηλαδή μιας ίσως επιληπτογόνου μορφής που έτσι δικαιολογεί επιπλέον την κληρονομικότητα του ιλίγγου με menier.
Το ΗΕΓ έδειξε μετά από θεραπεία συνδυασμού αντιεπιληπτικών και αγγειοδιασταλτικών φαρμάκων μια σαφή ομαλοποίηση των ρυθμών του και ταυτόχρονα παρατηρήθηκε βελτίωση συμπτωμάτων.

ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΜΑΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΘΕ ΠΡΑΞΗΣ.
Ο ίδιος ο εγκέφαλος περίπου 30 δεύτερα πριν την εντολή εκτέλεσης της πράξης γνωρίζει αυτό που πρέπει να κάνει πριν εμείς το εκτελέσουμε. Σε ένα πείραμα που έγινε πατώντας ένα κουμπί και ερεθίζοντας τον κινητικό εγκέφαλο να σηκώσει το δεξί χέρι παρατηρήσανε επιστήμονες ότι ακριβώς 30 δεύτερα πριν τον ερεθισμό του κέντρου της κίνησης σε ένα άλλο τμήμα του εγκεφάλου παρατηρήθηκε μια διεργασία εντολής προς αυτό. Κοντολογίς ο εγκέφαλος δίνει εντολή σε αυτά τα τμήματα που είναι να εκτελέσουνε μια πράξη την οποία ο άνθρωπος την αναγνωρίζει μετά την εκτέλεση της σαν δική του και έχει την εντύπωση ότι είναι αποτέλεσμα της ελεύθερης θέλησής του και σκέψης του.
Στην ουσία όμως πρόκειται για μια ανθρώπινη σκέψη δικαιολογίας της πράξης π.χ. στην συγκεκριμένη περίπτωση αισθάνεται «ότι άπλωσε το χέρι του» για να πιάσει το ποτήρι με το νερό θεωρώντας ότι πρόκειται για δική του αποκλειστική ενέργεια.
Στην καθημερινότητα λοιπόν βλέπουμε ότι ο εγκέφαλος διά της λογικής προσπαθεί συνεχώς να εξηγήσει «λογικά» τις πράξεις του.

ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΕΣΑΝΤΡΟ ΒΟΛΤΑ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Το πρόβλημα ήταν ότι το συνεχές ηλεκτρικό ρεύμα διοχετευόταν σε αρκετά υψηλές εντάσεις έτσι που ήταν μερικά μόνο ανεκτό.
Για ορισμένες δε περιοχές του εγκεφάλου σχεδόν απαγορευτικό. Για αυτό και η μέθοδος του ηλεκτροσόκ δεν είχε μεγάλη εφαρμογή στην ψυχιατρική παρόλη την αποτελεσματικότητα της.
Με την εξέλιξη της τεχνολογίας ήρθε και η εποχή ανακάλυψης και «ψηφιακής» τροποποίησης των συσκευών συνεχούς ηλεκτρισμού τροποποιημένα στο να διεγείρουν χωρίς να ερεθίζουν ή να προκαλούν σπασμούς.
Η δε εφαρμογή τους έδειξε ότι μπορούν να εφαρμοσθούν με επιτυχία στην βελτίωση της όρασης και των γνωστικών λειτουργιών μετα από εγκεφαλικό.

Η ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΩΣΗ «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ» ΣΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΡΔΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΝΑ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΓΗ ΣΤΗΝ 3Η ΗΛΙΚΙΑ.
Μέχρι τώρα θεωρείτο ότι πρόκειται για μια ασθένεια κυρίως των βιομηχανικών χωρών που καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε λίπος και ακόρεστα. Οι άνθρωποι κινούνται λίγο, καπνίζουν πολύ και βρίσκονται κάτω από στρες.
Αυτή η παραδοχή όμως δεν μπορούσε να στηριχθεί πλήρως γιατί ο βαθμός αρτηριοσκλήρωσης ήταν ανάλογος και στους πληθυσμούς του 3ου κόσμου παρά το φαινόμενο του υποσιτισμού και την έλλειψη κίνησης.
Μάλιστα τελευταία μια έρευνα που έγινε στις μούμιες από την εποχή του Φαραώ κατέδειξε ότι και οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι τουλάχιστον αυτοί που ήταν στις μούμιες έπασχαν σε μεγάλο βαθμό από αρτηριοσκλήρωση, πράγμα που δεν εξηγείται από τις διατροφικές συνήθειες της εποχής. Και ο τρόπος ζωής σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εξομοιωθεί με το σημερινό στρεσογόνο τρόπο δυτικής διαβίωσης.
Αυτό λοιπόν το ερώτημα τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά φωτίστηκε ουσιαστικά από μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Ιένα που κατέδειξε ότι στην αρτηριοσκλήρωση έχουμε να κάνουμε με ένα αυτοάνοσο νόσημα. Και μάλιστα ο χρόνος εμφάνισης αυτής της αυτοανόσου διαταραχής μπορεί να αρχίζει και αμέσως μετά την εφηβεία. Κορυφώνεται όμως λίγο πριν και μετά την 3η ηλικία.
Οι έρευνες των Γερμανών έδειξαν ότι η πηγή του κακού βρίσκεται κοντά στους λεμφαδένες της αορτής όπου συνήθως μετά από μια εγκεφαλική διαταραχή εμφανίζεται παραγωγή ειδικών αντισωμάτων που λέγονται ATLOS.
Πρόκειται για τα αντισώματα που μετά κατά προτίμηση συσσωρεύονται γύρω από την καρδιά ή τα εγκεφαλικά αγγεία όπου στενεύουν ή αποφράσουν των αυλό των αγγείων, σχηματίζοντας τις γνωστές αθηρωματικές πλάκες.
Αυτά είναι τα αίτια της πολύ κακής κυκλοφορίας και διαταραχών κυκλοφορίας με αποτέλεσμα τα διάφορα έμφρακτα ή και χρόνιες παθολογικές καταστάσεις άνοιας και γνωστικών δυσλειτουργιών.
Πρόκειται για μια μεγάλη και ουσιαστική ανακάλυψη που τραβάει το πέπλο του μυστηρίου σχετικά με την δράση, την γένεση και την θεραπεία της αρτηριοσκλήρωσης. Πλέον μπορούμε να θεραπεύσουμε παθήσεις προερχόμενες από την χρόνια αρτηριοσκλήρωση με τον ίδιο τρόπο που θεραπεύουμε την ρευματοειδή αρθρίτιδα ή την σκλήρυνση κατά πλάκας. Δηλαδή νοσήματα όπου έχουνε μια επίθεση του ίδιου του οργανισμού εναντίον του εαυτού του η δικών του οργάνων.
Έτσι λοιπόν λαμβάνοντας υπόψη και τα τεχνικά μέσα που έχουμε σήμερα για την διάγνωση της αρτηριοσκλήρωσης, που είναι ανώδυνα και αναίμακτα, έχουμε την δυνατότητα να την εντοπίσουμε εγκαίρως στους 400.000 περίπου Έλληνες που πάσχουν σε επικίνδυνο στάδιο από αυτήν και να προσφέρουμε μια ανώδυνη και καλύτερης ποιότητας ζωή.

ΤΟ TYSABRI (ΝΑΤΑΛΙΤΣΟΥΜΑΠ) ΕΙΧΕ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΥΕΣΤΙΑΚΗ ΛΕΥΚΟΕΓΚΕΦΑΛΟΠΑΘΕΙΑ ΣΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΤΟ 2006 ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20.000 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 18 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΦΑΡΜΑΚΟ.
Παρόλες τις μέχρι τώρα προσπάθειες καινούρια περιστατικά προοδευτικής πολυεστιακής λευκοεγκεφαλοπάθειας έχουνε ξαναβρεθεί με μια ιδιαίτερα βαρειά περίπτωση κάποιου ασθενούς στην Γερμανία ο οποίος μετά την χρήση και με την συνδρομή του «GC» ιού περιέπεσε σε μια βαριά εγκεφαλίτιδα μαζί με την λευκοεγκεφαλοπάθεια και σώθηκε την τελευταία στιγμή μετά από πολύ εντατικές προσπάθειες και μάλιστα χρησιμοποιώντας σε μεγάλες δόσεις οι γιατροί τα φάρμακα με φιλοκβιν και μιτραζαπίν. Δηλαδή χρησιμοποίησαν ένα πολύ ισχυρό συνδυασμό από ανθελονοσιακά και ταυτόχρονα αντικαταθλιπτικά. Πράγματι με την θεραπεία αυτή επανήλθε ο ασθενής και με μια ημιπάρεση (παράλυση) των δεξιών άκρων και εγκεφαλικές βλάβες επανήλθε στο σπίτι του όπου συνεχίζεται και η κατ΄ οίκον αγωγή.
Στην περίπτωση μας αυτή φαίνεται πως τα «παθήματα δεν γίνονται μαθήματα» κάτω από τις προσπάθειες να βρεθεί οπωσδήποτε μια δραστική για την σκλήρυνση κατά πλάκας θεραπεία.
Το θεραπευτικό αυτό αδιέξοδο οδηγεί τους γιατρούς σε πειραματισμούς με μοιραίες συνέπειες.

Η ΕΓΚΕΦΑΛΟΠΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΛΟΙΜΩΔΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΕ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ Η ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Πολύ τακτικά αυτή συνοδεύεται από μια μυοκαρδίτιδα.
Στην περίπτωση της εγκεφαλοπάθειας με μυοκαρδίτιδα έχουμε χαρακτηριστική συμπτωματολογία η οποία κατά κύριο λόγο βασίζεται σε δύσπνοια, εύκολη κόπωση, αίσθημα παλμών, λιποθυμικές τάσεις, μερικές φορές πόνους γύρω από την καρδιά, αδυναμία βάδισης και δυσκολία κατανόησης.
Όπως φαίνεται τα συμπτώματα επικαλύπτουν το ένα το άλλο και πάρα πολλές φορές η μυοκαρδίτιδα μένει αδιάγνωστη διότι κυριαρχούνε τα άλλα νευρολογικά συμπτώματα.
Έτσι στις περιπτώσεις εγκεφαλοπάθειας και ιδιαίτερα σε ανθρώπους που είναι άνω των 50 ετών πρέπει να γίνεται επιστάμενος καρδιακός έλεγχος με αιματολογικές εξετάσεις, ηλεκτροκαρδιογράφημα, υπερηχοκαρδιογράφημα και ότι άλλο χρειαστεί παραπέρα.
Η παρακολούθηση της καρδιάς είναι απολύτως αναγκαία σε αυτές τις περιπτώσεις διότι κατά κανόνα υπάρχουνε αρρυθμίες και διαταραχές του καρδιακού τοιχώματος. Συνεπώς πρέπει να εξετάζεται πάντα σε περίπτωση εγκεφαλοπάθειας η πιθανότητα της ύπαρξης μιας μυοκαρδίτιδας.

ΥΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΙΔΕΑΛΙΣΜΟΣ

ΤΟ ΔΙΠΤΥΧΟ ΥΛΙΣΜΟΥ – ΙΔΕΑΛΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ.
Σε ότι αφορά την θέση για την υλιστική τοποθέτηση ξεκινάει από την αφετηρία ότι όλα αρχίζουν και καταλήγουν στην ύλη.
Σε ότι αφορά το πνεύμα πρόκειται για μια φαντασίωση γιατί και σε τελική θεώρηση ανάγεται σε μια υλιστική υπόθεση.
Από την αντίθετη πλευρά η ιδεαλιστική άποψη είναι ότι το πνεύμα είναι το μόνο και το μοναδικό άσχετα με την απόλυτη εμφάνιση των «πραγμάτων» που βλέπουμε, ακούμε και πιάνουμε στην πραγματικότητα. Δεν είναι τίποτα άλλο παρά προϊόντα της διαδικασίας του πνεύματος.
Για να το συνειδητοποιήσουμε αυτό και να μπορέσουμε να το κάνουμε ανθρώπινο βίωμα πρέπει να ξεκινήσουμε ότι πέρα από την αντίληψη μας υπάρχει κάτι το πνευματικό που στην ουσία κινεί τον κόσμο.

ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΝΟΜΙΜΟ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟ;
Για να απαιτηθεί με σιγουριά αυτή η ερώτηση πρέπει να τεθεί σαν προηγούμενη ερώτηση. Είναι το ντόπινγκ εγκεφάλου προσωπική υπόθεση ή όχι;
Και βέβαια αυτό είναι το καταλυτικό σημείο. Διότι στην περίπτωση π.χ. του αθλητικού ντόπινγκ που είναι εκατοντάδες φορές πιο εξελιγμένο από το ντόπινγκ εγκεφάλου πρόκειται για μια διαδικασία που είναι μέσα στις αρχές του ανταγωνισμού. Δηλαδή κάποιος συναγωνίζεται με κάποιον άλλον για ένα τρόπαιο.
Συνεπώς πρέπει να υφίστανται μια δίκαιη αφετηρία. Αυτό στο ντόπινγκ, στον αθλητισμό παραβιάζεται και έτσι το αντικείμενο εισέρχεται σε μια παραβατικότητα.
Βέβαια στο εγκεφαλικό ντόπινγκ δεν ισχύει το ίδιο γιατί εδώ έχουμε μια αμιγώς προσωπική απόφαση κάτω από ιατρικό έλεγχο. Έτσι λοιπόν αν π.χ. κάποιος μάνατζερ παράλληλα με μια δίαιτα θέλει να κάνει μέσω ιατρικής επίβλεψης ένα ανάλογο βήμα δεν φαίνεται πουθενά να υφίσταται κάποιο κώλυμα.

ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ.
Περίπου πριν 200.000 χρόνια ο άνθρωπος της ζούγκλας κάπου στην Αφρική άρχισε να οργανώνει την ζωή του σε ομάδες με βάση την εξέλιξη της καθημερινότητας και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ότι αφορά την σκέψη του και τις αντιδράσεις του. Έτσι λοιπόν εκείνα που ανέπτυξε πολύ έντονα ο απόγονος άνθρωπος ήτανε ο λεγόμενος Homo Sapiens, ήτανε να αναπτύξει κατά κύριο λόγο τα ένστικτα του και την σκέψη του και να κυριαρχήσει σε αυτό που λέμε κυνήγι.
Ο καλός ο κυνηγός ήταν αυτός που συντηρούσε και τους υπολοίπους έτσι ώστε σιγά – σιγά άρχισε να δημιουργεί μια κοινωνική δομή όπου αυτός είχε την πρωταρχική θέση και οι υπόλοιποι σεβόταν ακριβώς αυτό που μπορούσε να κάνει καλά και δεν μπορούσαν οι ίδιοι.
Αυτό δεν διαφέρει ακόμα και στις μέρες μας όπου βλέπουμε ότι υπάρχουνε κυνηγοί «υψηλόβαθμων θέσεων» με πάρα πολλά χρήματα, μισθούς και μπόνους τα οποία οι απλοί άνθρωποι λόγω υπολειμματικής κατάστασης δεν μπορούν να τα πλησιάσουν. Έτσι λοιπόν βλέπουμε ότι ουσιαστικά μπορεί ο κόσμος να έχει αλλάξει, οι άνθρωποι όμως παραμένουνε ίδιοι.

Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ.
Εξελεγκτικά αυτό το σύστημα συναγερμού είναι η αμυγδαλή ένα από τους αρχαιότερους εγκεφαλικούς σχηματισμούς στο κέντρο του εγκεφάλου.
Ο ρόλος της αμυγδαλής παίζει μια κεντρική λειτουργία στην γένεση του φόβου και στην αυτόματη διέγερση του εξελεγκτικού και ελεγκτικού μηχανισμού του φόβου.
Για να το δούμε πιο απλά όταν βλέπουμε ένα λιοντάρι αμέσως αρχίζει και η καρδιά να χτυπάει γρήγορα, ανεβαίνει η πίεση, αναπνέουμε πάρα πολύ γρήγορα, το συκώτι ελευθερώνει γλυκόζη, τα πόδια συσπώνται και όλοι είμαστε έτοιμοι, όλο το κορμί να αντιδράσει μέσα σε ελάχιστα μικροδευτερόλεπτα.
Αυτό λοιπόν παλιά ήταν ουσιαστικό για τους προ – προγόνους μας προκειμένου να αποφύγουν τον κίνδυνο ή να λάβουν τα μέτρα ή να τρέξουν να φύγουν όταν βλέπουν λιοντάρι ή φίδι.
Σήμερα η πολιτιστική εξέλιξη βέβαια παρότι άφησε αυτά τα αντανακλαστικά άκρως εξελιγμένα δεν τα προσάρμοσε στην καινούρια εποχή.
Δηλαδή εάν βλέπουμε ένα καζάνι που ο θερμοστάτης του έχει φτάσει στο κόκκινο δεν αντιδράει η αμυγδαλή γιατί εξελεγκτικά «δεν το γνωρίζει» όπως ακριβώς το λεοντάρι και έτσι παραμένουμε στον κίνδυνο εκτεθειμένοι. Βλέπουμε λοιπόν ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της σύγχρονης ιατρικής είναι η προσαρμογή αρχέγονου αντανακλαστικών στους σημερινούς νέους κινδύνους. Μιλάμε δηλαδή στην ουσία για μια νέα «προπόνηση» της αμυγδαλής.

ΤΟ ΚΝΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΕΥΑΛΩΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑ – ΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΗΨΕΙΣ.
Ο μηχανισμός της σήψης στο ΚΝΣ που είναι και ιδιαίτερα επικίνδυνος έγκειται στο γεγονός ότι μετά την είσοδο και εγκατάσταση του λοιμογόνου παράγοντα προκαλεί τραύμα και μόλυνση.
Έτσι λοιπόν οργανισμός βρίσκεται σε μια υπερβολική αντίδραση από τις ενδοτοξίνες ή λοιμώδεις παράγοντες.
Οι ενδοτοξίνες αυτές σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό εκδηλώνουν μικροφλεγμονές με πολλά θρομβωμένα αιμοφόρα αγγεία.
Το φλεγμένον αυτό σύστημα απελευθερώνει ουσίες που καταστρέφουν ιστούς και όργανα μειώνοντας ταυτόχρονα την πίεση του αίματος δημιουργώντας έντονη νευρολογική διαταραχή που οδηγεί στο σηπτικό σοκ και προκαλεί μια απότομη διακοπή της λειτουργικότητας πολλών οργάνων.
Η χρονική διάρκεια σε αυτή την διαδικασία είναι από ώρες μέχρι μέρες και για αυτό οποιαδήποτε θεραπευτική αγωγή πρέπει να έχει άμεσο και αποτελεσματικό χαρακτήρα.

ΣΥΝΔΡΟΜΟ KAWASAKI ΚΑΙ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ KAWASAKI ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΛΟΙΜΩΞΗ ΜΕ ΣΤΡΕΠΤΟΚΟΚΚΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΠΙΠΕΦΥΚΙΤΙΔΑ, ΛΕΜΦΑΔΕΝΟΠΑΘΕΙΑ, ΞΗΡΟΤΗΤΑ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΕΞΑΝΘΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΣΤΡΑΚΙΑ Ή ΣΤΟ ΤΟΞΙΚΟ ΣΟΚ.
Εκείνο που το χαρακτηρίζει κυρίως όμως είναι η μυοκαρδίτιδα που προκαλεί και τα ανευρύσματα των στεφανιαίων αγγείων καθώς επίσης και η επίθεση που δημιουργεί στο ανοσοποιητικό.
Νευρολογικά το σύνδρομο Kawasaki συνοδεύεται κατά κανόνα από έντονες εγκεφαλικές διαταραχές συγχυτικά σύνδρομα τα οποία βέβαια είναι πρωτογενή η δευτερογενή ανάλογα με το αν προέρχονται απευθείας από την νόσο λόγω της ανοσολογικής διαταραχής ή αν είναι παράγωγα της ελλειπούς αιματώσεως που έχει το σύνδρομο. Πρέπει όμως να αναφέρουμε σαν παραδειγματικό το σύνδρομο αυτό για τα ανοσολογικά νοσήματα που εμφανίζονται στην παιδική ηλικία και είναι χαρακτηριστικά πως χρειάζονται πολυπαραγοντική θεραπεία.

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΑΘΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΛΑΟΙ ΟΠΩΣ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ.
Παρόλα αυτά μια έρευνα των «Sunday times» έδειξε ότι η μερίδα των πολύ πλουσίων Βρετανών έγινε κατά 30% πλουσιότερη.
Πρόκειται για τους λεγόμενους εκπροσώπους των αγορών των οποίων οι αντιδράσεις σε ότι αφορά το τραπεζιτικό «δούναι και λαβείν» είναι πολύ πιο γρήγορες αυτών των οικονομιών διότι μπορούν και προεξοφλούν λόγω παράδοσης και γνώσης τους οικονομικούς κύκλους του εμπορίου.
Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν μπει τόσο στην μέση στον «βιορυθμό» του χρήματος τον οποίο αδυνατούμε οι υπόλοιποι να καταλάβουμε και να ακολουθήσουμε.
Έτσι λοιπόν την ώρα που εμείς «κοιμόμαστε» αυτοί εκεί «ξυπνάνε» και βγάζουν λεφτά.
Δηλαδή πρόκειται για ανθρώπους που είναι ένα βήμα μπροστά από εμάς και την εποχή μας.
Πρέπει να το βιώσουμε αυτό ώστε την επόμενη φορά να προλάβουμε να αντιδράσουμε σωστά.

ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΕΝΑΝ ΤΡΟΜΟ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ.
Πολλές φορές ο τρόμος αυτός προέρχεται από ηπατικές διαταραχές δηλαδή δυσλειτουργίες του ήπατος οι οποίες συνήθως συμβαίνουν μετά από μια επέμβαση στην περιοχή αυτή π.χ. χολής.
Η επέμβαση στην περιοχή αυτή αρχίζει και προκαλεί μια εκφύλιση στο ήπαρ και ως αποτέλεσμα είναι να απελευθερώνονται ουσίες λόγω κακού μεταβολισμού που επηρεάζουν τον εγκέφαλο και προκαλούν τον τρόμο.
Οι ουσίες λοιπόν αυτές που συγκεντρώνονται στον εγκέφαλο και ιδιαίτερα στην περιοχή των βασικών γαγγλίων είναι η ίδια η θέση όπου προκύπτει και το Πάρκινσον, έχουν σαν αποτέλεσμα να διαταράσσουνε τον μεταβολισμό και να προκαλούν τον τρόμο.
Ως εκ τούτου λέγεται ηπατικός τρόμος ή Flapping tremor.

ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΟΠΩΣΗΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ «ΝΕΑ» ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΩΡΟΥΜΕΝΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΡΙΟ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΑΔΙΑΓΝΩΣΤΟ ΤΗΣ.
Η συμπτωματολογία αυτής της μυστηριώδους νόσου είναι η συσσώρευση κάποιων συμπτωμάτων τα οποία πραγματικά δεν έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους.
Πρόκειται κυρίως για μια πνευματική και σωματική αίσθηση εξάντλησης, πόνους στον λαιμό, στο κεφάλι, στις αρθρώσεις και στους μύες συνοδευμένοι από αδυναμία συγκέντρωσης, διαταραχές της μνήμης και πτώση των αντανακλαστικών.
Η αληθινή της αιτιολογία παραμένει ακόμη άγνωστη εκτός από κάποιες νέες ιατρικές έρευνες που υποθέτουνε πως κάποιος ιός κρύβετε πίσω από αυτήν.
Υπολογίζεται ότι ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων πάσχουν από το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και η διάγνωση κατά κανόνα τίθεται από ψυχιάτρους όπου καταφεύγουν περισσότερο αυτοί οι ασθενείς λόγω της ιδιομορφίας, της κούρασης και της αδυναμίας συγκέντρωσης με την απώλεια μνήμης.
Η μέχρι τώρα όμως ψυχιατρική βοήθεια που κατά κύριο λόγο δίνεται με ηρεμιστικά, αντικαταθλιπτικά και ψυχοθεραπείες σε αυτούς τους ασθενείς δεν βοηθάει ουσιαστικά παρά δυναμώνει τον φαύλο κύκλο της θεραπείας ωθώντας τους ασθενείς στα όρια της αντοχής τους.

Ο ΧΡΥΣΙΖΩΝ ΣΤΑΦΥΛΟΚΟΚΚΟΣ ΣΤΑ ΝΕΟΓΝΑ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΦΕΡΝΕΙ ΠΥΡΕΤΟ, ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΑ ΕΞΑΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ.
Έτσι που να φαίνονται στα παιδάκια πολλές φορές μώλωπες. Ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος για αυτό το λόγο προκαλεί την τοξίνη του τοξικού σοκ.
Η τοξίνη αυτή είναι ο διεγέρτης κάποιων κυττάρων του ανοσοποιητικού. Αυτά τα κύτταρα αποτελούν το 18% των λεμφοκυττάρων και έχουν τον κωδικό V beta 2 + T. Όταν αυτά υπερδραστηριοποιούνται από τον χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο φτάνουν στο 70% και προκαλούνε τοξικό σοκ με βλάβες των νεφρών, ήπατος, καρδιά, πνευμόνων και μερικές φορές είναι δυνατόν να χτυπήσουν με τον ίδιο τρόπο και ενήλικες. Αρκετές φορές τα συμπτώματα είναι ήπια, τρέχουν ύπουλα και διογκώνονται την τελευταία στιγμή.
Η διάγνωση πρέπει να είναι έγκαιρη γιατί αλλιώς τα αποτελέσματα είναι ολέθρια.
Η θεραπεία του είναι συνδυασμός αντιβιοτικών και ανοσοσφαιρινών – αντισωμάτων.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΠΙΟ ΠΟΛΥΠΛΗΘΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΙΣΧΥΡΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΙΑ ΣΧΙΖΟΕΙΔΗ ΠΟΡΕΙΑ.
Τους τελευταίους μήνες παρατηρούμε από μια συγκροτημένη συντηρητική Γερμανίδα Καγκελάριο μια ακαταλαβίστικη γερμανική και ευρωπαϊκή πολιτική.
Το γεγονός αυτό οφείλεται και στην βιολογική καταγωγή της Μέρκελ από την πρώην Ανατολική Γερμανία με τα ανασταλμένα εσώψυχά της για τον γερμανικό συγκεντρωτισμό και με την ψυχική σύγκρουση έναντι του γερμανικού επεκτατισμού με κεντρικό ηγετικό ρόλο σε Ευρώπη και παγκόσμια.
Η ψευδαίσθηση αυτού του ονείρου της κυριαρχίας στον χώρο της Βαλτικής με μεγάλο μερίδιο στην διαχείριση της ενέργειας που έρχεται ανατολικά με έγκριση της Ευρώπης και παγκόσμια οικονομική και πολιτική ισχύ.
Είναι ένα όνειρο που δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τους Γερμανούς και θα γεννά συνεχώς πολιτικές σχιζοειδής αντιδράσεις.

ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΤΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΙΔΑΡΟ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΜΑΡΙ.
Πολύ πιθανότατα το σαμάρι περισσότερο και από τον γάιδαρο.
Πλέον σε μια χώρα που είναι σε πανικό και σε πολύπλευρη κρίση κάτω από μια διπλή ηγεμονία σε ότι απέμεινε σε μια ολιγαρχική πλουτοκρατία και σε ένα εξωτερικό διαχειριστικό παράγοντα να αντιδράσει λογικά.
Το πιο πιθανόν είναι ότι η αντίδραση αυτή θα είναι πάλι μια νέα κυβέρνηση «ευρύτερης» συμμαχίας η οποία θα αποτελείται πάλι από αξιόλογα πρόσωπα, γνωστής, πολιτικής διαλογής που θα μοιάζουνε με σύγχρονους ποδοσφαιριστές που δεν βρίσκουν ομάδα να κλείσουνε συμβόλαιο.
Ως είναι αναμενόμενο ανάλογο θα είναι το έργο μέχρι να πάμε πάλι σε μια τρίτη πιο «ικανή» κυβέρνηση έως ότου να παραδοθούμε τελείως.

30 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΗ ΤΗΣ ΛΟΥΙΖΙΑΝΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ «ΕΣΚΑΣΕ» ΕΝΑΣ ΠΥΡΓΟΣ ΑΝΤΛΗΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΕ ΑΚΤΙΝΑ 1000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΜΕ ΡΥΠΟΓΟΝΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ.
Μπορεί αυτό να θεωρηθεί ένα από τα ατυχήματα στην υπηρεσία του σύγχρονου πολιτισμού εν προκειμένου στο πετρέλαιο αλλά είναι μια βλάβη που δεν μπορεί μάλλον να αποκατασταθεί διότι είναι η διαδικασία ενεργή.
Δηλαδή δηλητηριάζει από τα κοιτάσματα της θάλασσας που είναι τα κοιτάσματα πετρελαίου.
Δηλητηριάζουν τον υδροφόρο ορίζοντα προς όλες τις κατευθύνσεις κυρίως όμως σε εκείνη την περιοχή (Λουιζιάνα) όπου τα παράλια της αποτελούν σημείο συγκέντρωσης από σπάνια είδη πουλιών με μεγάλη ποικιλομορφία.
Αναμένεται να υποστούν και αυτά μια μεγάλη καταστροφή που πέρα από περιβαλλοντολογική θα είναι ουσιώδες και για τους τοπικούς ανθρώπινους πληθυσμούς.

ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΜΠΩΔΕΣ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΨΙΣΤΗΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ.
Οι σχέσεις μας με την Τουρκία είναι ιδιόμορφες. Υπάρχει μίσος που έχει καλλιεργηθεί πολιτικά, υπάρχουν πόλεμοι για να αναπαράγουν αυτό το μίσος, υπάρχει μια ψυχολογική έλξη αμφοτερόπλευρα στους δύο λαούς λόγω του γεωγραφικού περιβάλλοντος και υπάρχει ένα αντανακλαστικό πάλης – φυγής που είναι καθαρά νευρολογικού πλαισίου.
Μια μικρή ιστορική αναδρομή μπορεί να το πιστοποιήσει αυτό.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τις «εξεγέρσεις» Τούρκων εναντίον Ελλήνων τόσο και κατά την διάρκεια της κατοχής όσο και το 1955 που η Ελλάδα βρισκόταν όπως και σήμερα σε πολιτικό χάος.
Ακολούθησε ο πολιτικός εκβιασμός με την αποχώρηση της ελληνικής μεραρχίας της Κύπρου κατά της δικτατορίας που κορυφώθηκε μετά το ελληνικό πραξικόπημα της πάλι ακέφαλης ελληνικής κυβέρνησης, της εισβολής του στρατού στην Κύπρο.
Βέβαια το τελευταίο ιστορικής μνήμης πλήγμα ήτανε στον ακέφαλη πολιτική Ελλάδα την εποχή των Ιμίων με τον Παπανδρέου στο κρεβάτι του θανάτου και τον Σημίτη στο θρόνο του εξευτελισμού.
Τώρα αναμένεται η νέα μοιρασιά της Ελλάδος μιας χώρας σε πτώχευση με ακέφαλη κυβέρνηση και μια Ευρώπη που δεν μπορεί να εγγυηθεί τα σύνορα της.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.