ΚΟΠΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΑΙΖΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΟΠΩΣΗΣ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ.
Ένα από τα πιθανά αίτια της χρόνιας κόπωσης είναι και η επιρροή που έχει το περιβάλλον πάνω στον οργανισμό μας.
Χρόνια τώρα οι μελετητές ερευνούν μια σειρά από πιθανά περιβαλλοντολογικά αίτια που είναι υπεύθυνα για αυτό. Γνωρίζουμε καλά ότι τα αυτοάνοσα νοσήματα οφείλονται σε ένα συνδυασμό από ιούς, αλλεργίες, ορμονικές διαταραχές άρα και περιβαλλοντολογικές επιρροές.
Μια δηλητηρίαση από το περιβάλλον μπορεί να είναι υπεύθυνη για την δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η συμβολή των ρύπων που υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις ή λόγω υπερβολικής χρήσης αντιβιοτικών ή η έκθεση του ιδίου του ατόμου σε μακροχρόνια ρυπογόνα, εντομοκτόνα, ζιζανιοκτόνα, χημικές τοξίνες, απόβλητα, δηλητηριασμένο νερό και διάφοροι άλλοι ατμοσφαιρικοί ρύποι μέχρι και ουράνια σκουπίδια μπορεί να είναι υπεύθυνα για την χρόνια κόπωση που αισθάνεται κανένας.
Ένα ουσιαστικό περιβαλλοντολογικό ρόλο στην άμυνα του οργανισμού και κατά επέκταση στην δυσλειτουργία της άρα και στην χρόνια κόπωση παίζουνε και διάφοροι μύκητες οι οποίοι τώρα τελευταία έχουνε μεταλλαχθεί και έχουν πολλαπλασιαστεί και διαχυνόμενοι στο περιβάλλον επηρεάζουνε ουσιαστικά την αντίδραση του οργανισμού.
Οι μύκητες αυτοί με άλλα λοιμογόνα ενδημικά νοσήματα που κυρίως αποτελούν οι εντεροϊοί ή ακόμη και ο ιός της πολυεμιελίτιδος, ο ιός του ανθρώπινου έρπητα και ρετροϊοί μπορούν να ενεργοποιήσουν μια αντίδραση του ανοσοποιητικού που έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση της δύναμης του και την μη επαρκή προσπάθεια που καταβάλει προκειμένου να προστατεύσει τον οργανισμό.
Γενικά όταν υφίσταται το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης υπάρχει ανάγκη να μελετάμε και την πιθανότητα της δηλητηρίασης του ατόμου από το περιβάλλον με όλα όσα αναφέραμε.

ΜΠΛΕ, ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΧΤΥΛΑ


ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΣΟ ΤΟΥ RAYNAUD ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ.
Η νόσος του Raynaud που συνδυάζεται και με άλλες νευρολογικές αρρώστιες ή μπορεί να αποτελεί τμήμα νευρολογικών παθήσεων χαρακτηρίζεται από ένα ξαφνικό αίσθημα κρύου, μουδιάσματα σαν τρυπήματα από βελόνες στα δάχτυλα του χεριού και του ποδιού και γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτή όταν αυτό παρουσιάζεται με την αλλαγή της θερμοκρασίας π.χ. όπως με τον κλιματισμό μέσα σε ένα δωμάτιο.
Το Raynaud είναι έντονα συνδεδεμένο με το νευροφυτικό άρα και με το νευρικό σύστημα του ανθρώπου και πυροδοτείτε πολύ εύκολα από συναισθηματικά φορτισμένες καταστάσεις.
Το χαρακτηριστικό του είναι η αλλαγή του χρώματος στα δάχτυλα.
Όταν αυτά εκτίθενται στο κρύο παρουσιάζουν ένα έντονο άσπρο χρώμα σε σημείο που να τρομάζει και έπειτα επειδή διακόπτεται η κυκλοφορία στην περιοχή τους γίνονται μπλε.
Πλέον με την αντίδραση της επαναθέρμανσης των δαχτύλων επανέρχεται το κόκκινο χρώμα το οποίο όμως είναι πολύ έντονο με αίσθηση από τσιμπήματα και αίσθημα παλμού σχεδόν ανυπόφορο.
Εάν αυτό προχωρήσει μπορεί να κάνει ακόμα πιο «χοντρές» βλάβες όπως είναι δερματικά έλκη, «χάραγμα» των δαχτύλων, σε σπάνιες περιπτώσεις ακόμη και μόλυνση με γάγγραινα.
Τα αίτια του συνδρόμου Raynaud είναι άγνωστα αλλά πρέπει να πρόκειται κατά κύριο λόγιο για μια δυσλειτουργία της άμυνας του οργανισμού όπου συγκεκριμένα γονίδια δεν μπορούν να εκτελέσουν τις «δουλειές» που έχουν αναλάβει σε αυτόν τον τομέα με αποτέλεσμα να έχουμε την διαταραχή των δαχτύλων.
Γενικά θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσοχή και άμεση αντιμετώπιση έστω και αν η συμπτωματολογία του στην αρχή δεν είναι ιδιαίτερα έντονη. Το κακό με το σύνδρομο Raynaud είναι ότι επηρεάζει την αρρώστια που συνυπάρχει μαζί του και μπορεί να ενεργοποιήσει άλλες που εντός του οργανισμού «κοιμούνται».


ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΟΠΩΣΗΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΟΙΜΩΔΟΥΣ ΜΟΝΟΠΥΡΗΝΩΣΗΣ.
Η λοιμώδης μονοπυρήνωση που υπεύθυνος είναι για αυτή ο ιός Epstein Barr προκαλεί διαταραχές άμυνας του οργανισμού και καθιστά όλο το σώμα ανίκανο να δράσει και να εξουδετερώσει την εισβολή κάποιων ιών και να εμποδίσει την επαναδραστηριοποίηση του έτσι που να μπορέσει να αμυνθεί ουσιαστικά έναντι των εξωτερικών παραγόντων.
Η λοιμώδης μονοπυρήνωση που προέρχεται κατά κύριο λόγο από την προσβολή του Epstein Barr είναι μια «ύπουλη» αυτοασθένεια που μπορεί να περάσει χωρίς τα κλινικά της συμπτώματα (πυρετός, ηπατικές διαταραχές, κόπωση) να γίνουνε αντιληπτά από τον ασθενή με αποτέλεσμα να έχουμε μια δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού και σαν αποτέλεσμα όλη αυτήν την καταβολή με μια μυαλγική μυοεγκεφαλίτιδα.
Στην κεντρική Ευρώπη έχουμε μια εισβολή με 80% περίπου του πληθυσμού από το Epstein Barr όπου το 15% συνήθως είναι αυτοί που του δείχνουνε την τάση της χρόνιας καταβολής του συνδρόμου της χρόνιας κόπωσης.
Κατά κύριο λόγο προσβάλλονται γυναίκες κάτω από τα 45 και παρουσιάζουν χαρακτηριστικό αίσθημα κόπωσης με την ελάχιστη καταβολή δυνάμεων η οποία δεν υποχωρεί με την ανάπαυση, μυϊκούς πόνους πυρετούς, πόνους από τις αρθρώσεις, από τα κόκαλα το κεφάλι και το λαιμό.
Εξασθενεί η μνήμη, η δύναμη αντίδρασης, ο ύπνος γίνεται κακός, μπορεί να υπάρχει αϋπνία ή μια συνεχή υπνηλία και χαρακτηριστικότερο όλων είναι οι μυϊκοί πόνοι και τα τακτικά πυρέτια.
Όταν παρουσιάζονται αυτά πρέπει οπωσδήποτε να γίνει ο προσδιορισμός του τίτλου του Epstein Barr και η δυνατόν γρηγορότερη και καλύτερη αντιμετώπισή του ανάλογα με την περίπτωση.

ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΑ


ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΛΛΕΡΓΙΩΝ (ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΤΟΝΟΥΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΔΟΚΡΑΝΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ.
Το κρανίο είναι το σταθερό «περίβλημα» του εγκεφάλου. Αντίθετα με το κρανίο που είναι σταθερό, ο όγκος του εγκεφάλου μπορεί να αυξομειωθεί. Τα υγρά στοιχεία που περιέχει ο εγκέφαλος (αίμα, νερό, εγκεφαλονωτιαίο υγρό) σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να αυξηθούν όπως π.χ. στην περίπτωση μιας αιμορραγίας και να αυξήσουν την ενδοκρανιακή πίεση (δες σχήμα).
Η ενδοκρανιακή πίεση μπορεί όμως να αυξηθεί με μια αλλεργική αντίδραση με την αύξηση του περιεχομένου ύδατος στον εγκέφαλο.
Σε αυτές τις περιπτώσεις αλλεργικής αιτιολογίας με αυξημένη ενδοκρανιακή πίεση έχουμε χαρακτηριστικούς πονοκεφάλους.
Οι πονοκέφαλοι είναι γενικευμένοι, προοδευτικά επιδεινούμενοι, παρουσιάζονται κυρίως το πρωί και αυξάνονται με το βήχα και την κάμψη της κεφαλής.
Σε αντίθεση με τους πονοκεφάλους σε αιμορραγία και όγκο δεν φθάνουν σε απώλεια όρασης και ουσιαστική μείωση του επιπέδου συνείδησης. Συνήθως υποχωρούν εύκολα με την χορήγηση στεροειδών και αντιϊσταμινικών για να επανεμφανισθούν σε νέα αλλεργική αντίδραση.
Παρόλη την «καλοήθεια» τους είναι εξαιρετικά βασανιστικοί και μερικές φορές επικίνδυνοι για αυτό η εντόπιση τους πρέπει να είναι έγκυρη.


Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΜΕ ΕΝΤΟΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΟΒΙΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΕΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΕ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
Προχθές έδωσε την παραίτηση του από την κομματική πολιτική
υπ’ αριθμού 2 ισχυρός άνδρας της κυβέρνησης και διαμορφωτής της προσωπικής πολιτικής του πρωθυπουργού.
Ένας προικισμένος αλλά περιορισμένων πολιτικών και ιστορικών γνώσεων άνθρωπος που κατάφερε για 10 χρόνια να ισορροπήσει τις δυναμικές τον ροπών επιχειρηματικών και πολιτικών δυνάμεων υπέρ του πρωθυπουργού και να κερδίσει μαζί του δύο εκλογικές αναμετρήσεις.
Δυστυχώς το υπέρμετρο άγχος της προσωπικής ανασφάλειας και της οικογενειακής αυτοεξυπηρέτησης τον οδήγησε στην μεγιστοποίηση της κοινωνικής του φοβίας και αποχώρηση από την πολιτική σκηνή.


ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΟ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟ ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ MARCHIAFAVA – BIGNAMI
ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΜΕ ΜΟΙΡΑΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.
Στα τέλη του 19ου και αρχές του 20ου αιώνα στην κεντρική Ιταλία και συγκεκριμένα σε μέρη όπου είχανε μεγάλη παραγωγή οικιακής κατασκευής κρασιού το γνωστό «κιάντι» παρουσιάσθηκε ένα φαινόμενο αλκοολισμού αρκετά ιδιόρρυθμο.
Κυρίως πρόσβαλε τους άντρες της 3ης μέχρι 6ης δεκάδας ηλικίας με χαρακτηριστικό εύρημα την κατάθλιψη την παράνοια μερικές φορές την άνοια, τακτικές επιληπτικές κρίσεις την χαρακτηριστική αλκοολική αταξία και πολλές φορές τους οδηγούσε στο κώμα.
Η διάρκεια του συνδρόμου ήταν 4 με 5 έτη και τελείωνε πάντοτε με θανατηφόρα αποτελέσματα.
Επειδή η εμφάνιση ήταν πάρα πολύ τακτική 2 κορυφαίοι νευρολόγοι ο
Marchiafava και ο Βignami έψαξαν για χρόνια αυτήν την αρρώστια καταλήγοντας τελικά στο σύνδρομο που πήρε και το όνομά τους.
Το περίεργο σε όλους αυτούς τους ανθρώπους ήτανε τοι βλάβες που προκαλούσε αυτού του είδους το κρασί. Ήτανε στον εγκέφαλο πολύ πιο συχνές από ότι στο ήπαρ ή σε άλλα όργανα.
Καινούριες έρευνες δείχνουν ότι στους σύγχρονους αλκοολικούς παρουσιάζεται αυτό όλο και πιο τακτικότερα από ότι παλιά. Η καινούρια αυτή εμφάνιση του συνδρόμου Marchiafava – Βignami ίσως έχει την αιτία ότι και στο γεγονός ότι τα σημερινά ποτά περιέχουν λόγω της παράνομης κατασκευής που κατά κόρον εφαρμόζεται (μπόμπες) όλα τα άσχημα εκείνα συστατικά που προκαλούν τις εγκεφαλικές βλάβες σε μια περιοχή που λέγεται μεσολόβιο.
Πρόκειται για την περιοχή που ενώνει τα δύο ημισφαίρια το αριστερό και το δεξί του εγκεφάλου και περνάνε όλα τα νευρωνικά τόξα επικοινωνίας για αυτή την λειτουργία.
Η προσβολή του τμήματος αυτού του εγκεφάλου γεννά τα συμπτώματα που είπαμε παραπάνω και από ότι φαίνεται με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα σήμερα από ότι παλιά.
Πιθανή έλλειψη βιταμινών Β ή άλλων τοξικών ουσιών όπως είναι το τσιγάρο ή οι διάφορες ναρκωτικές ουσίες πιθανόν να επιταχύνουν όλη αυτή την διαδικασία.

ΜΕΤΩΠΙΑΙΟΣ ΛΟΒΟΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΕΣ



ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΝΟΙΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΤΩΠΙΑΙΟ ΛΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ. ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ.
Ο μετωπιαίος λοβός του εγκεφάλου (δες σχήμα) είναι δυνατόν να προσβληθεί από νοσήματα κυρίως μεταβολικά (ηπατίτιδες, νοσήματα του θυρεοειδούς, διαβήτη, διαταραχές των παραθυρεοειδών, ηλεκτρολυτών κ.τ.λ.) που συνοδεύονται από εγκεφαλικές διαταραχές της περιοχής αυτής με χαρακτηριστική ανοΐική συμπτωματολογία.
Αυτό που χαρακτηρίζει τις διαταραχές είναι κυρίως αλλαγές της συμπεριφοράς με τυπική λανθάνουσα επιθετικότητα και απώλεια των αναστολών, αντικοινωνικά ξεσπάσματα με βίαια συμπεριφορά και χαρακτηριστική ανευθυνότητα.
Το χαρακτηριστικό της άνοιας του μετωπιαίου λοβού είναι η αργή εξέλιξη των συμπτωμάτων. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές φορές περνάει απαρατήρητη.
Ο γρήγορος διαγνωστικός έλεγχος (βιοχημικές αναλύσεις, νευροφυσιολογικές εξετάσεις) φέρνει γρήγορη διάγνωση και έγκαιρη θεραπεία.

ΤΑ ΜΙΜΙΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ


ΜΙΜΙΔΙΑ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΜΕ ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΚΕΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ.
Τα πακέτα αυτά πληροφορίας (μιμίδια) μεταδίδονται ταχύτατα εύκολα και ταυτόχρονα σε εκατομμύρια ανθρώπους.
Η μετάδοση μπορεί να γίνει από άνθρωπο σε άνθρωπο διά του λόγου από τα ΜΜΕ και κυρίως την τηλεόραση, από τις παραδόσεις, παροιμίες, κινήσεις κ.λ.π.
Όσο δε πιο εύπεπτο ή ευκολονόητο είναι το μιμίδιο τόσο πιο γρήγορη η διάδοσή του. Αν δε το περιεχόμενο είναι διασκεδαστικό και έχει σχέση με πλούτο και καλή ζωή τότε μιλάμε για ραγδαία επέκταση.
Τυπικό παράδειγμα είναι τα μιμίδια που εκπέμπει ο Ιταλός πρωθυπουργός Μπερλουσκόνι.
Μιμίδια πλήρη ευχάριστων πληροφοριών.
Εύκολος πλούτος, «γλυκιά ζωή» (Ντόλτσε βίτα), ακριβές διακοπές, αστραφτερά δόντια, χλιδή, πανέμορφες γυναίκες, αυτοκρατορικές βίλες, αφθονία, υπέρμετρη αυτοπεποίθηση.
Η ακτινοβολία απορροφάτε όλη με όλα τα μιμίδια από τον μέσο Ιταλό και ανεβάζει κατακόρυφα την δημοτικότητα του πρωθυπουργού.
Έτσι ο μέσος Ιταλός έχει την ίδια επικροτημένη πληροφόρηση (μιμίδια) με τον πρωθυπουργό του και την ίδια κατεύθυνση.
Ο δρόμος της επιτυχίας και ευτυχίας είναι ταυτόσημος και για τα δύο μέρη.
Μόνο που για τον πρωθυπουργό είναι και πραγματικά.

To 1984 ο γιατρός Ρόμπερτ Γκάλλο τιμημένος και με το ιατρικό βραβείο Νόμπελ σε μια σειρά άρθρων στο έγκυρο περιοδικό Science, ισχυριζόταν πως απομόνωσε τον ιό του HIV ο οποίος αποτελεί και το «πιθανότερο» αίτιο του AIDS.

Το «πιθανότερο» ξεχάστηκε τα χρόνια που ακολούθησαν και παρέμεινε ο HIV (ανθρώπινος ιός ανοσοανεπάρκειας) σαν το απόλυτο αίτιο της εμφάνισης του συνδρόμου του AIDS.

Βέβαια η πραγματεία του Νομπελίστα Γκάλλο αμφισβητήθηκε πολλές φορές από επίσημες ευρωπαϊκές και αμερικανικές πηγές μονήρης ερευνητές σαν ανεπαρκής και ελλιπής επιστημονικά καταξιωμένη. Πάντως για του λόγου το αληθές ακόμη και σήμερα οι διάφορες θεραπείες του AIDS και κυρίως αυτές των κρουστικών νοσοκομείων βαδίζουν με γνώμονα τις θεωρίες του Γκάλλο.

Υπάρχει βέβαια και ο αντίποδας. Πρόκειται για την οργάνωση «Επανεκτιμώντας το AIDS», κατά τους εκπροσώπους της οργάνωσης αυτής και κατόπιν ερευνών τους πρέπει να αμφισβητηθεί ολόκληρη η βάση της θεωρίας πως ο HIV προκαλεί AIDS.

Κατά την γνώμη τους ο Γκάλλο προχώρησε σε βεβιασμένα συμπεράσματα που χρειάζονται επανεξέταση και επανεκτίμηση.

Η Γαλλική κυβέρνηση απαγόρευσε τις διαφημίσεις κινητών τηλεφώνων για παιδιά.

Το μέτρο αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη επίσημη παραδοχή της βλαπτικότητας του κινητού τηλεφώνου για τον άνθρωπο.

Μάλιστα για πρώτη φορά συζητείται επίσημα η δυνατότητα πρόκλησης εγκεφαλικών δυσλειτουργιών ακόμη και καρκίνου σε χρήστες τηλεφώνων. Σε αναμονή είναι πλέον νέα μέτρα όπως απαραίτητη χρήση ακουστικών για κινητό τηλέφωνο, περιορισμός χρόνου εκπομπής με διακόπτη και τοποθέτηση μηχανισμού μείωσης της ακτινοβολίας εκπομπής.

Παιδιά κάτω τον οκτώ ετών θα απαγορεύεται να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνα παρά μόνο ειδικούς μηχανισμούς για ώρα ανάγκης.

Φαίνεται πως τα μέχρι τώρα αποτελέσματα για την υγεία του χρήστη της αλόγιστης ενεργοποίησης του κινητού αφύπνισαν αρκετούς από την αυταπάτη της ανώδυνης και απεριόριστης χρήσης και ενεργοποίησαν το ένστικτο προστασίας.
Βέβαια ο στόχος δεν είναι η κατάργηση των κινητών τηλεφώνων - πράγμα πλέον αδύνατο - αλλά η τροποποίησή τους για λιγότερο επιβλαβή χρήση

Πως το μυαλό επιβάλει τις θελήσεις του.

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει και στην χώρα μας δημοφιλής ο «ορός της αλήθειας».Δεν πρόκειται στην κυριολεξία για κάποιον ιδιαίτερο ορό. Απλώς με την έκφραση αυτή υπονοείται η διαδικασία ανίχνευσης ψεύδους ή αλήθειας στον εγκέφαλο.

Πράγματι υπάρχουν διαδικασίες ανίχνευσης των συγκεκριμένων λειτουργιών στον εγκέφαλο με ειδικά όργανα σύγχρονων καταγραφών που λέγονται εγκεφαλογράφοι. Οι εγκεφαλογράφοι καταγράφουν τον τόπο και τον αληθινό χρόνο τέλεσης κάθε εγκεφαλικής λειτουργίας έτσι ώστε να είναι δυνατή η σύγκριση τους σαν μεγέθη.

Γενικά η αλήθεια είναι μια αντανακλαστική βιωματική λειτουργία που προκύπτει από δύο σημεία του εγκεφάλου, σε αντίθεση με το ψέμα που είναι συνειδητό και χρειάζεται περισσότερο χρόνο και την «αρωγή» τριών σημείων του εγκεφάλου για την εκφρασή του.

Δηλαδή η αλήθεια καταγράφεται πιο γρήγορα από το ψέμα.

Αυτό χρησιμοποιείται κατά κόρο στην διαφήμιση, όπου ωθείται ο πελάτης σε μια εμβόλιμη αλήθεια που τον ωθεί σε συγκεκριμένη αγορά προϊόντος χωρίς ή με τη δυνατό μικρότερη συνειδησιακή συμμετοχή. Αυτό το επιτυγχάνουν οι διαφημιστικές εταιρείες «ερεθίζοντας» τον ανάλογο εγκεφαλικό τόπο (ακουστικά, οπτικά, κ.τ.λ.) για το πλέον σύντομο χρονικό διάστημα.


ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΧΝΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΤΑΚΤΙΚΑ.Η δυσφασία αγωγής είναι μια πολύ ενοχλητική διαταραχή της ομιλίας. Μπορεί να εμφανίζεται περιοδικά σαν σύμπτωμα, αλλά και σε διάρκεια σαν ασθένεια iδιαίτερα σε παιδιά. Xαρακτηρίζεται από ομαλή ροή της ομιλίας, ιδιαίτερα σιγανής, μονότονης και συχνά διακοπτόμενης από νεολογισμούς.
Νεολογισμοί είναι «νέες» λέξεις με παραφρασίες π.χ. «παλέτας» αντί για «πατέρας». Διακόπτουν συνεχώς την ομιλία του ομιλούντος ο οποίος χαρακτηρίζεται και από μια έντονα ελαττωμένη ικανότητα επανάληψης.
Η δυσφασία αγωγής έχει «κλιμακούμενη» συμπτωματολογία (ελαφριά, μέτρια, βαριά).
Οι αιτιολογίες μπορεί να είναι πολλές (λοιμώξεις, εγκεφαλικά τραύματα, αγγειακά επεισόδια, κληρονομικά νοσήματα, όγκοι).
Στις περισσότερες περιπτώσεις η ασθένεια αυτή παραμένει σιωπηλή.
Δηλαδή κοινωνικά λαμβάνεται σαν ιδιορρυθμία και δεν δίνεται ιδιαίτερη προσοχή.
Όταν όμως ο ασθενής «εκτίθεται» κοινωνικά δηλαδή χρησιμοποιεί την ομιλία τακτικά (π.χ. καθηγητής, δικηγόρος, πολιτικός κ.τ.λ.) τότε αρχίζει να φαίνεται το πρόβλημα.Πάντως όσο πιο γρήγορα η διάγνωση τόσο καλύτερη η θεραπεία.

ΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ


ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΔΙΑΦΟΡΟΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ. ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η «ΕΙΣΑΓΩΓΗ» ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ.Η άνοια προσβάλει νοητικές λειτουργίες, την συμπεριφορά και την προσωπικότητα. Το παραλήρημα που και αυτό είναι προϊόν εγκεφαλικής δυσλειτουργίας εκφράζει μια διαταραχή του επιπέδου συνείδησης.Το ταραγμένο επίπεδο συνείδησης φέρνει μια υπερδιέγερση του νευροφυτικού συστήματος με χαρακτηριστικές ψευδαισθήσεις και υπερκινητική συμπεριφορά.
Ακριβώς αυτά τα δύο σημεία κάνουν την διαφορά ανάμεσα στα δύο νοσήματα.
Δεν γίνεται να υπάρχουν από την αρχή όλα μαζί τα συμπτώματα των δύο ασθενειών μαζί. Αυτό συμβαίνει μόνο στα προχωρημένα στάδια, ορισμένες φορές.
Ο διαχωρισμός τους είναι δύσκολος και μπορεί να γίνει μόνο από ειδικό γιατρό.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.